Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+1 oy
430
Stajlar kategorisinde Miço
Piri reis üniversitesi öğrencisi olan mustafa koç stajdayken kamarasında ölü bulundu bu haberi duymuşsunuzdur. Benim merak ettiğim haberin detayında geminin tanklarını temizlediği söyleniyor. Bu tür temizlik işleri zabitlerin işi midir? Böyle birşey söylendiğinde bize bunu reddetme hakkı mız var mı? Yani biliyorum staj okul için çok önemli ama bilmek isterim yani mezun oluncada bunlar zabitlerin görevi mi olacak

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci
Bu temizlik işi zabitlerin direkt olarak işi değildir ancak Gemide 2. Kaptan olunca tüm hepsinden sorumlu olacaksın. Bu nedenden dolayı geminin tanklarını, ambarlarını ve diğer yerlerini görerek öğrenmeli, işin içinde olarak nasıl yapıldığını bilmen gerekir. Bunun için en uygun dönem staj dönemleridir.

2. Kaptanlık yaptığın dönemlerde ben bu işin nasıl yapılacağını bilmiyorum deme gibi bir şansın yok, böyle bir durumda da altında çalışan güverte personelinin hayatını kaybetmesine yolaçabilir veya gemide yüke, gemi bünyesine zarar verebilme olasılığını arttırırsın.

Gemi Zabitliği yada Kaptanlığı sadece okulda görülen teorik dersler ile olmaz, bu eğitim sadece çalışma hayatında karşılaşacağın %30'luk kısmı hakkında fayda sağlar. Geri kalan %70'i ise gemide geçirdiğin günlerde edindiğin tecrübeler ile çalışırsın.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

12 Online
0 Uye ve 12 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 17914
Dunku Ziyaretler : 3375
Tum Ziyaretciler : 16904640
...