Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+1 oy
787
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Acemi Denizci
Merhaba,şimdi bir şey anlatmak istiyorum şuanda denizcilik lisesinde okuyorum,okulda arkadaşlarıma hangi bölümü seçeceksin diyorum ''güverte kanka.'' diyor neden makine seçmiyorsun diyorum şöyle diyor ''ya kanka güverte iyi parası bol kaptan oluyorsun havalı yetki sende full yatıyorsun makine hep sıcak pis''bu tür cevapları çok alıyorum ve çok gülüyorum bence sektörde bu yüzden makine açığı çok herkes güverte seçiyor tabi isteyerek hakkıyla seçenler vardır onlara lafım asla yok.Sizin görüşünüz ne bu anlattığımla ilgili?

2 Cevap

0 oy
Bilgin Denizci
Gemiyi görmemiş küçük kardeşlerin gemide yatılıyor zannetmesi epey komiğime gitti :)

Gemide yorgunluk dolayısıyla malesef ölenler olduğundan haberdarsınız değil mi?

Makine ve güvertenin kendine göre zor yanları var, ama gemide kimse yatmaz emin olun. Hatta güvenmediği bir zabit vardiyadayken gece uyumayan Kaptan'ın neler düşündüğünü ve nasıl günlerini geçirdiğini tahmin bile edemezsiniz.
Acemi Denizci
Cevap veridiğiniz için teşekkür ederim, gemi yaşamının zorluğunu biliyorum kolay bir meslek değil elbette ama bilerek ve isteyerek geldim bu mesleği en iyi şekilde yapacağıma inanıyorum.
0 oy
Miço
Güzel kardeşim öncelikle bilinçli bir şekilde araştırdığın için seni tebrik ediyorum Soruna gelecek olursak Gemide herkes çalışır hiçkimse rahat değildir ama hangisi daha avantajlıdır dersen açık bir şekilde Makine derim. Makine mezunu olursan gerçek bir mühendis olursun ve karada çok rahat iş bulursun, kaldı ki makine açığının olmasının sebebi de budur karada rahat iş bulup sektör değiştirmeleridir. İkinci dikkat çekmek istediğim husus gemide Makine ve Güverte zabitlerinin maaşlarının aynı olduğudur yani 3.zabit ile 3.cü mühendis aynı maaşı alır Bir de güverteci olursan evrak işlerinden kafanı kaldıramazsın
Acemi Denizci
Teşekkür ederim cevap için bu tip şeylerin ortadan kalkmasını istiyorum. Bende zaten makineyi seçeceğim sadece insanların artık bu dediğiniz şeyi öğrenmesini istiyorum özellikle bu mesleği ilerde yapacak arkadaşlarım için.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

10 Online
0 Uye ve 10 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 1628
Dunku Ziyaretler : 4945
Tum Ziyaretciler : 16760873
...