Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+1 oy
360
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Miço
Gemi personeli olmak için iyi bir kurs eğitimi veren iş potansiyeli geniş denizcilik firmaları hakkında bilgi alabilirmiyim?Birde personel konumunda başlatılıp gerekli eğitimlerle seviye geliştirmek gibi bir durum söz konusu olabilir mi?

Lise mezunuyum.Tavsiyelerinizi bekliyorum

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci
seçti
 
En İyi Cevap

Bakanlığın bilgi bankası sitesinden;

https://gbs.udhb.gov.tr/gaebs/Public/KurumBilgi.aspx

Eğitim Ara > Gemici Eğitimi (Uygulamalı)

yetkisi olan kurs merkezleri listelenecektir.

Ancak sanıldığının aksine gemi işi kurstan sonra rahatlıkla bulunabilecek bir iş değildir. Malesef şu anda on binlerce cüzdan çıkartmış insan boş ve işsiz olarak gezmektedir. Düzgün yetkisi olan hiçbir kurs iş garantisi vermez, gazetede ve kariyer sitelerinde yüksek maaşlı ilan verenlerin hepsi %100000 dolandırıcıdır. İnsanları kurs merkezlerine gitmelerine aracılık ederek "aracılık ücretleri" adı altında kurs masraflarının 3-4 katına varan haksız kazanç sağlamaktadır.

Birçok gemi ve denizcilik firması yeni başlayan insanlardan o firmada çalışan referans olabilecek bir akraba veya tanıdık istemektedir. Sektörde iş olanakları dar olduğundan dolayı iyi firmaların çoğu tecrübeli personelle çalışmayı tercih ederler.

 

Miço
Referans olarak kuzenimin biri Yük gemisi kaptanı diğeri ise liman görevlisi olarak bodrum güllük limanında çalışan başlangıç için bir etkisi olabilir mi?Henüz onlara görüşme sağlamadım sizce onlarla görüştükten sonramı bu işe girişmeliyim.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

14 Online
0 Uye ve 14 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 3368
Dunku Ziyaretler : 4080
Tum Ziyaretciler : 16951629
...