Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+2 oy
793
Stajlar kategorisinde Miço
Merhaba Denizci Abilerim Ben şuan hazırlıktayım ve seneye bölüme başlıcam DUİM okuyorum. 2020 yazında gemiye çıkmak ortamı görmek istiyorum. Sonuç olarak hazırlık bitince ingilizce dışında bir bilgim olmayacak sadece gemi adamı sağlık cüzdanım var bu yüzden gemiye çıkabilir miyim? iş başvurusunda bulunsam ne olarak girebilirim büyük ihtimal 4. Kaptan olarak almazlar zaten başka nasıl girebilirim hangi alandan çalışabilirim gemide yük gemilerine girme şansım var mı yoksa anca feribot yada RORO larda filan mı çalışabilirim?

2 Cevap

+1 oy
Bilgin Denizci
Güverte Stajyeri olarak çıkabilirsin ancak 1. Sınıfı bitirmen gerekir.
+1 oy
Usta Denizci
Ya kardeşim sen gerçekten böyle bir soruyu hangi mantıkla soruyorsun, 4.kaptan olmak ne demek onu bile bilmiyorsun, 4. kaptanlık için okulu bitirmek, 1 yıl stajı bitirmek, goss geçmek, hatta yds geçmek gerek, insanlar okulu bitirdiği halde stajı bitiremiyorlar, bulamıyorlar, bir şeyler öğrenmek istiyorsan biraz mesleği araştır, bu kadar basit değil.
Usta Denizci
Aklıma gelmişken söylüyeyim, yaz tatilinde kendini geliştirmek istiyorsan, birkaç ders dışında yardımsız bir şey öğrenemezsin. Vardiya Standartları dersi için "Denizde Çatışmayı Önleme Tüzüğü"nü kendi başına öğrenebilirsin, çünkü zaten kurallardan oluşuyor, birinin öğretmesine gerek yok, ayrıca denizcilik bayraklarını, fenerleri ve şamandıraları, denizcilikte kullanılan kelimeleride öğrenebilirsin, diğer türlü dersler için yardım gerekir. İyi çalışmalar.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

14 Online
0 Uye ve 14 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 14620
Dunku Ziyaretler : 3375
Tum Ziyaretciler : 16901346
...