Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+1 oy
1.2k
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Acemi Denizci
https://gbs.udhb.gov.tr/ adresinden baktım. iskenderun üniversitesi barboros hayrettin gemi inşaatı ve denizcilik fakültesi yetkili diye yazıyor. duim bu fakülteye bağlı. doğal olarak o da yetkili sayılır değil mi? daha önce iste'nin yetkileri ile alakalı bir sorun vardı sanırım, kafam karıştı o yüzden. yani bu okulda duim mezunu olunca boşa okumuş sayılmayız di mi ?

2 Cevap

+1 oy
Acemi Denizci
düzenledi
İyi günler Elif ben İskenderun Teknik Üniversitesi DUİM öğrencisiyim. Okulumuz 2019 yılında Uzakyol Vardiya Zabitliği yeterliliğini almış bulunmaktadır. Bu konuda bir şüphen olmasın. Başka merak ettiğin sorular varsa sorabilirsin.
Acemi Denizci
anladım peki, teşekkürler.
onun dışında derslerde baya zorluyorlarmış sanırım. ne kadar doğru bilmiyorum ama bir öğrenci 2. sınıfa geçenlerin sayısı sınıfın üçte biri bile etmiyor falan demişti. öyle mi gerçekten ? böyle bir şey çok saçma geldi bana. ya eğitimi gerçekten iyi değildir ya da mezun vermeye niyetleri yok herhalde sanırım... ben sırf yaşadığım şehre yakın olduğu için orayı yazmak istiyorum. ama iyice araştırmadan ve emin olmadan da tercih yapıp pişman olmak istemiyorum. okulun artıları ve eksilerinden biraz bahsedebilir misin?

bu arada güverte bölümü sadece girne amerikan üniversitesinde var diye biliyorum ben?
Acemi Denizci
Öncelikle eğitimimizin iyi olduğu kanaatindeyim. Bunun sebebi sahip olduğumuz Kaptan Hocalarımızın denizcilik sektöründe uzun yıllar çalışmış ve deneyimli insanlar olmasıdır. Hocalarımızın asıl amacı bizi iyi birer denizci olarak yetiştirmek ve her türlü zorlukla başa çıkabilmemizi sağlamaktır. Okulumuzu temsil edecek kişiler mezunlardır. Mezun vermeye niyetlerinin olmaması durumu söz konusu değildir. Okulumuzun en önemli özelliklerinden biri yeni açılan bir bölüm olmasına rağmen çok kısa bir sürede yeterliliğe sahip olmasıdır. Aynı zamanda okulumuz ana kampüste olduğu için her türlü sosyal aktiviteyi de yapabilirsin.

Bölümümüzün tam adı Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliğidir ancak denizciler kendi aralarında güverte ve makine olarak kullanmaktadır. Geçmişte bu bölüm Güverte olarak açılmıştır. Dediğin gibi Girne Amerikan Üniversitesinde halen Güverte bölümü olarak geçmektedir.
Acemi Denizci
Bilgilendirmen için çok çok teşekkür ederim, içim rahatladı biraz. ( : Beden yeterliliği ve mülakatlar nasıl oluyor peki? Sadece koşu, mekik ve şınavdan mı oluşuyor yoksa ekstra takla, uzun atlama falan da yaptırıyorlar mı? Zorlayıcı mıdır yani? Mülakatlar nasıl yapılıyor, daha çok nelere dikkat ediyorlar? Ve sınıfta kaç kız kaç erkek var? Cinsiyet ayrımcılığı yapılıyor mu; stajlarda ya da okul ortamında falan? Ve bölüme girerken; üniforma ve gemi adamları sağlık raporu vs. ortalama ne kadar ücret ödedin? Son olarak üniforma ikişer tane mi alınıyor? Yani kışın lacivert yazın beyaz şeklinde mi yoksa her iki dönemde beyaz pantolon ve beyaz gömlek mi sadece? Biraz fazla oldu sanırım ama kusuruma bakma.... Sadece her detayını öğrenmek ve doğru tercihler yapmak istiyorum. Bu bölümü gerçekten çok istiyorum ve Hatay'ı tercih edersem yakınlık açısından ve başka yönlerden de avantaj olacağı kanaatindeyim. Seneye gelirsem eğer umarım görüşürüz Zeynep, başarılar dilerim okul hayatında... O üniformayı giydiğin için ve böyle harika bir bölümde okumaya hak kazandığın için çok şanslısın. . .
Acemi Denizci
Öncelikle istenilen tüm belgeleri topladıktan sonra Fiziki Yeterlilik mülakatına gireceksin, koşu, şınav, mekik, uzun atlama ve barfiks (kızlarda  asılı kalma). Sonrasında Sözlü mülakat var, kendinden emin olduktan sonra endişelenecek bir şey yok.
Okulumuzda cinsiyet ayrımcılığının söz konusu dahi olamaz. Hepimiz eşitiz, aynı dersleri alıyoruz, ileride gemilerde aynı işleri yapacağız. Bu yönden içinde hiç sıkıntı olmasın.
Kışlık ve yazlık olmak üzere üniformalarımız ikiye ayrılıyor. Fiyat bilgilendirmesi yapamam fakat gayet makul bir fiyat olduğunu söyleyebilirim.
Sana yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Hayatında başarılar.
Acemi Denizci
Anladım peki, yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim.
6 Mayıs 2020 Denizcilik Eğitimi kategorisinde Acemi Denizci sordu İste duim tercih
Merhaba ben de boy konusunda çok sıkıntıdayım gerçekten bu bölümü çok istiyorum fakat bayanlar için boy sınırı 160 diye belirtiliyor ben ortalama 157 civarlarındayım mülakatlara giremeden elenme durumum söz konusu olur mu bazı üniversitelerin buna tolerans gösterdiğini duydum ama İSTE ile ilgili bilgi sahibi olamadım :(
0 oy
Usta Denizci
düzenledi
Sektörde mezunu yok pek bilinmeyen okul bu dezavantaj
Acemi Denizci
Bölüm açılalı çok olmadı bildiğim kadarıyla. İleride bu durum değişebilir diye umuyorum inşallah.

İlgili sorular

+2 oy
3 cevap
21 Mart 2020 Denizcilik Eğitimi kategorisinde Zelalgny Acemi Denizci sordu
+2 oy
2 cevap
26 Şubat 2020 Denizcilik Eğitimi kategorisinde Ali sailor Acemi Denizci sordu
+2 oy
1 cevap
6 Mayıs 2020 Denizcilik Eğitimi kategorisinde Atakan Acemi Denizci sordu
+1 oy
1 cevap
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

13 Online
0 Uye ve 13 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 1343
Dunku Ziyaretler : 6239
Tum Ziyaretciler : 16766827
...