Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
729
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Acemi Denizci
galatasaray üniversitesi denizcilik myo yazmayı düşünüyorum ama galatasaray üniversitesinin yetkisi varmı? mezun olunca vardiya zabiti olarak görev yapabilecekmiyim ve eğer stajımı bitirirsem 2 yıllık okuduğum için iş bulma fırsatı nasıl olur? kısa seferlerde 4.kaptan maaşı aşşağı yukarı bellimi ?

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci
https://gbs.uab.gov.tr/gaebs/Public/KurumBilgi.aspx

Vardiya Zabiti Yetiştirme Eğitimi (A-II/1)(Uygulamalı) yetkisi görünüyor.

2 yıllık mezunları 3000gt Vardiya Zabiti ehliyeti aldıklarından iş bulma durumu zorlaşıyor malesef.

Kısa sefer diye bir tanımlama yoktur, gemide kontratla çalışırsın. 3000gt Vardiya Zabiti maaşlarını da etkileyen birçok koşul var, örneğin gemi bayrağı, şirketi, kontrat uzunluğu, sefer bölgesi vs. Bu nedenle ortalaması malesef yok. Aynı şirkette kişiden kişiye bile değişebiliyor.
Acemi Denizci
peki hocam belirli bir hizmet süresi sonra uzun yol vardiya zabiti olabiliymuyuz yoksa 4 yıllık bölüm okumak şartmı
Bilgin Denizci
uzun yol şöför olursun. Uzakyol Vardiya Zabitliği için 24 ay gemide hizmet ve Uzakyol Vardiya Zabiti sınavı + Dil sınavını geçerek yükseltebiliyorsun. Ancak bu geçiş yolunun kapatılacağı söylentileri mevcut.
Acemi Denizci
hocam mesela ben gsü de 2 yıl okudum sonra dgsyle başka bi üniye geçtim gsdeki 1 yıl zorunlu staj olayı ne olucak? 1 yıl stajımı yapıpmı yeni üniye geçicem yoksa yeni geçtiğim üniyi bitirincemi yapıcam stajı? bide sizce o söylentilerin doğru olma ihtimali nedir
Bilgin Denizci
Ehliyet alabilmek için sınavı tamamlaman lazım, yeni geçtiğin okulda da tamamlayabilirsin.

Yeni Gemi Adamları Yönetmeliği yayınlanınca geçiş kapanabilir. Eskiden mezun sayısı az olduğu için bu geçiş vardı. Artık yeterince okuldan Uzakyol Vardiya Zabiti adayı mezun çıkıyor.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

18 Online
0 Uye ve 18 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 1036
Dunku Ziyaretler : 3399
Tum Ziyaretciler : 16720428
...