Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+1 oy
275
Gemi Yaşamı kategorisinde Miço
DUİM / GMİM mezunu kişi termos kahvesini alıp , kitabını okuyacağı veya gemiden okyanusu seyredeceği vakit olmuyor mu ? Gemi de 12 saat mi çalışılıyor?

  Yani gemi çalışma hakkında hep olumsuz konuşuluyor . İnsan üstü şartlardan bahsediliyor , gerçek dışı gibi algılıyorum. Sonuçta insani çalışma şartlar olması lazım , yeni çıkmış meslek değil .

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci
Güverte zabitiysen vardiyada bol bol kahve içip dışarıya bakıyorsun zaten :)

Kitap okumaya gelince uyumadan önce tabiki dinlenme saatlerinde yapabilirsin. Ama yoğun çalışılan konteyner gemilerinde uyumaya bile çoğunlukla vaktin olmuyor. 72 saatte 4-5 saat uykuyla zombi gibi dolaştığımı bilirim.

Denizcilik mesleğine başlamadan yatağa girince saatlerce uyuyamadığım zamanlar oluyordu. Gemide çalışmaya başladıktan sonra artık kafayı yastığa koyar koymaz uyuyabiliyorum :)

Gerçek dışı olan gemide çalışmayı tatil gibi görmek, her ülkeye bedava seyahat olarak algılamak. Zaten haftanın 4-5 günü fırtınadan doğru dürüst dinlenemiyorsun veya yatamıyorsun, geri kalan 2-3 günde hava güzel olduğunda istirahat ederek geçiriyorsun.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

13 Online
0 Uye ve 13 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 17162
Dunku Ziyaretler : 3375
Tum Ziyaretciler : 16903888
...