Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
1.5k
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Acemi Denizci
Merhaba ben Ege Üniversitesi Makina mühendisliği bölümü son sınıf öğrencisiyim ve bölümü tamamlandıktan sonra Uzakyol Vardiya Mühendisliği Tamamlama Eğitimi alarak Makine Zabiti olarak çalışmak istiyorum. Fakat denizcilik sektöründe bu yolu izleyerek çalışan kimseyle karşılaşmadım . Sektörde ne gibi sorunlarla karşılaştığını denizcilik fakültesi mezunları ile kıyaslandığında iş bulmada sıkıntı çekip çekmediklerini ve eğitimi hangi kurumdan almanın avantajlı olduğu gibi genel bilgileri paylaşabilecek tecrübeli biri varsa yardımcı olabilir mi ?

2 Cevap

+1 oy
Usta Denizci
Benden sana altın tavsiye; meslek sıkıntıları hakkında kimseye soru sorma, hayattan soğuturlar, her meslek erbabı kendi mesleğini öldürmeye meraklı bu ülkede. Görkem abinin önceki soru-cevaplarını okursan tüm cevaplar var zaten. Koskoca makine mühendisisin, az çok aklını kullanarak hangi şirketin kan emici olduğunu hangisinin denizci olduğunu personel müdürlerine staj başvurusu yaparken dahi anlayabilirsin. Kimi şirket vardır çok iyidir, gemide misin evde misin anlamazsın bile, kimi şirket vardır gemisinde cezaevinde gibi hissedersin. Staj başvuru zamanı geldiği zaman kursda bir sürü şirket hakkında bilgiler öğreneceksin, kimi (uyuşturucu kaçakcılığıyla ünlenmiştir, kimi yabancı (gürcü, filipinli vs) çalıştırmakla, kimisi A101'den aldığı kumanyayla, kimisi maaş ödememekle). Facebook denizci gruplarına başvurduğun şirketleri sorunca öğrenirsin neresi iyi neresi kötü olduğunu. Meslekte hiç orta direk yok, ya berbat şirkettir, ya çok iyi şirkettir.
Acemi Denizci
Çok teşekkürler tavsiyeleriniz için dediğiniz gibi biraz daha işin içine girmeden fikir sahibi olmak zor . Ama benim asıl merak ettiğim meslekle ilgili genel sıkıntılardan ziyade Makine mühendisliğinden bu sektöre geçiş yapanların karşılaştığı sorunlar veya edindikleri tecrübeler. Bazı forumlarda şirketlerin makina mühendisliğinden gelenlere pek sıcak bakılmadığı da yazıyor bunun doğruluk payını da öğrenmek istiyorum .
Tekrar teşekkürler yardımcı olduğunuz için .
0 oy
Acemi Denizci
merhabalar mete ben de aynı durumdan müzdaripim bu konuda elde ettiğin bilgiler var mı benimle de paylaşır mısın ? yaklaşık 2 haftadır bu konulara kafa yoruyorum yardımcı olur musun ?
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

14 Online
1 Uye ve 13 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 3278
Dunku Ziyaretler : 6239
Tum Ziyaretciler : 16768762
...