Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

–1 oy
2.8k
Gemi Yaşamı kategorisinde
Yeni gmim mezunuyum 1 2 sene gemide çalışıp evlenmeyi düşünüyorum evlendikten sonra eşimi de gemiye goturebilir miyim izin verilir mi

3 Cevap

+1 oy
Acemi Denizci
Çalışacağınız şirketteki personel müdürü ile ilgili bu konu olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda Süvari veya Çarkçıbaşının da eşlerinin katıldığı gemilerde siz de eşinizle kontrat atabilirsiniz.
+1 oy
Usta Denizci
gemiye personel eşinin gelmesini kabul eden şirket sayısı neredeyse hiç yok veya çok az bu yüzden gemiye götürmen zor
+1 oy
Usta Denizci
Şirket gemisi (iç denizlerde bölgesel çalışıyorsa, kimyasal tanker, ürün tankeri, küçük gemiyse vs) kimse götürmek istemez. Ayrıca gemide başka kadında olması gerekir, çok az insan eşini gemiye götürür, dolayısıyla başka eşini getiren göremezsin muhtemelen, onun için kadın çalıştıran bir avuç şirkete gidersen götürebilirsin. Ama pek öyle gezelim tozalım olayı yok. Kadın çalıştıran şirketlerden en büyüğü konteynercı, o da limanda bile beklemiyor pek.
Peki nişanlımın aşçılık sertifikası var aybi gemiye aşçı ya da yardımcısı falan gibi alırlar mı evlenince
Usta Denizci
Gemide aşçı olursa zaten siz birbinizi göremezsiniz ki. 3 öğün yemek hazırlayacak 15-20 kişiye, 2 öğün çay ve kurabiye tatlı vs verecek, sabahları ekmek çıkartacak, malzemeleri düzenleyecek, kamarot yoksa tüm tabak-çanakları yıkayacak. Yani ben zamanı olacağını bile sanmam. Ama olur mu dersen, zorlarsan olur yani niye olmasın. Belki de çok güzel anılar kalır size.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

9 Online
0 Uye ve 9 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 2946
Dunku Ziyaretler : 6239
Tum Ziyaretciler : 16768430
...