Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+1 oy
2.2k
Denizcilik Genel kategorisinde Acemi Denizci
Güverte bölüm son sınıf öğrencisiyim. Zabitlik yapmadan karada ne gibi iş olanakları var veya alınabilecek kurslar neticesinde karada ne gibi işlere başvurulabilir bunu öğrenmek istiyorum.

Limanlarda vaya şirketlerde ne gibi pozisyonlarda iş fırsatları çıkabilir?

Teşekkürler.

4 Cevap

0 oy
Usta Denizci
"Enspektörlük (kamu ve özelde), VTS operatörlüğü, şirket danışmanı, personel müdürlüğü, öğretim görevlisi, kurslarda görevli" olabilirsin, bu söylediklerimden herhangi biri için bile yıllarca meslek tecrübesi ve torpil isteniyor, emin ol bir denizcinin karada yeri yok. Zabitlik yapmadan karada çalışmak çok zor, en kolayı (ufak teknelerde, yatlarda, römorkörlerde, barçlarda) çalışmak olacaktır.
Acemi Denizci
Cevabınız için teşekkür ederim öncelikle. Peki alabileceğim kurs veya denizcilik üzerine yapacağım başka yüksek lisans ile karada iş bulma ihtimalimi artırabilir miyim?
Yük brokerlığı mesleği bu konuda önüme çıkan ilk iş kollarından. Bunlar üstünde herhangi bir bilginiz var mı?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Usta Denizci
Yüksek lisansın bu alanda en ufak bir önemi bile yok. Sadece prof. olma yolundaki öğretim görevlilerin vazgeçilmezi o kadar. İş alanında en ufak faydası yok. Belki "bilir kişi" olarak çalışmada faydası olabilir.
Usta Denizci
Brokerlık için apayrı alan var "Deniz İşletmeciliği (4 yıllık)", işin tamamen işletme kısmıyla ilgileniyorlar, güverte zabitlerinin yapabileceği bir iş değil. Çok farklı alanlar.
+2 oy
Bilgin Denizci
Enspektörlük (kamu ve özelde) - Uzakyol Gemi Kaptanı olarak çalışman gerekir

VTS operatörlüğü - Uzakyol Gemi Kaptanı olarak min. 1 sene tecrübe

Şirket danışmanı - Uzakyol Gemi Kaptanı olarak tecrübe

Personel müdürlüğü - En az Uzakyol 1. Zabit olarak tecrübe veya İnsan Kaynakları eğitimi

Öğretim görevlisi - Doktora öğrencisi olmak veya Doktora tamamlamak (araştırma görevlisi)

Kurslarda görevli - Deniz eğitimcisi sertifikası ve Güvertede Uzakyol Birinci zabit (en az 2 yıl deniz tecrübesi olan) ve Kaptan, Makinede ise Uzakyol İkinci Mühendis (en az 2 yıl deniz tecrübesi olan) ve Başmakinist/Başmühendis olmak

Yüksek Lisans yaparak daha sonra Doktora yaparak eğer uygun kadro açılırsa Denizcilik Eğitimi veren herhangi bir Üniversitede araştırma görevlisi olabilirsin.
0 oy
Acemi Denizci
Cevaplarınız ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Araştırmalarımda Denizcilik Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümünde yüksek lisans yaparak limanlarda, gemi sigortacılık şirketlerinde bir pozisyon veya brokerlık mesleğini yapabileceğim sonucunu saptadım. Sizin bu konuda bilgileriniz nelerdir?
Ek olarak şuan da gemide olduğum için ancak limanlarda okuyabiliyorum verdiğiniz cevapları. Bu geç geri dönüşlerim için lütfen kusura bakmayın. İyi günler..
Bilgin Denizci
Brokerlık yapabilmen için uzun seneler karada tecrüben olması da yetmiyor, ya gemin olacak ya da taşıtacak yükün. İkisi de yoksa şirketlerde uzman yardımcısı olarak çalışırsın.
0 oy
Acemi Denizci
Merhabalar,

Bu soru hakkında görüşüm şudur ki; senin sorduğun sorunun aynısını kendime stajlarım boyunca sordum. İnince de kendime iş aradım. Bir tane iş buldum. 6 ay çalıştım. Çalıştığım süre zarfında o kadar pişmanlıklar yaşadım ki tekrar gemiye çıkmak istedim. Tabi pandemi dolayısıyla şuan sıkıntı işler velhasılı hala bekliyorum. 70 gün civarında stajım kaldı. Üstelik bu sürede diplomamı da almıştım okul derslerini tamamladığım için. Bulamadım Karada iş için tekrar başvurdum bazı denizcilik işletmelerine ve yediğim lafların, yerin dibine girmelerimin haddi hesabı yok. Demem o ki tecrübe etmiş biri olarak, ne yap et bence ehliyetini al değil, ehliyetinle tecrübe kazan. Çünkü senin sıkletin ilk aşamada işletmeler değil gemiler olacaktır. Daha sonrasında günümüz Türkiyesinde şirketlerde diplomanın değil de gemide çalışma tecrübesinin ne kadar fark yarattığını anlayacaksındır. Bu tecrübe umarım ki yazıyı okuyan arkadaşlar içinde yardımcı olur.

Ha! Bulursun tabi ama ilk aşamada 3-5 bin liraya "esnek çalışma" saatleri içinde nihayetinde gençliğin heba olup gidecek. Tanıdık falan varsa onlar ayrı meseleler. Ben hep tek başıma oldum. Tecrübelerim bunlar. Öncelikle mesleğini öğren sonrası emin ol kolaylıkla gelecektir. Saygılar, sevgiler.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

45 Online
0 Uye ve 45 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 3690
Dunku Ziyaretler : 4945
Tum Ziyaretciler : 16762935
...