Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+1 oy
885
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Acemi Denizci
Arkadaşlar herkese merhablar, Ben Makine Mühendisliği programını bitirdim.Gemi makine işletme mühendisliği olarak eğitim almam durumunda iş bulma imkanım nedir? makine mühendisliğinden bu alana geçen var mı avantaj ve dezavantajları nelerdir? Firmalar bu konumunda olan kişilere nasıl bakıyolar sorularıma cevap verirseniz teşekkür ederim arkadaşlar?

Staj bulma imkanlarında bahsederseniz

3 Cevap

+1 oy
Bilgin Denizci
İş konusu tamamen sana ve bağlantılarına bağlı. Makine mühendisliğinden geçenler vardı ancak son zamanda fakültelerdeki GMİM mezunları arttığından çok fazla tercih edilmiyorlar. Şirketler genel olarak Denizcilik Fakültesi'nden mezun adayları tercih ediyorlar.
Acemi Denizci
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. İş konusunda sana bağlı dediğiniz bölümle ilgili daha açıklayıcı olabilir misin piyasada şuan GMİM ihtiyacı var mıdır? Denizcilik sektörünün geleceği açık mıdır? İşe alım süreci nasıl işliyor sektörde tanıdık birilerinin olması lazım
bu sorularıma cevap verirseniz sevinrim...
+1 oy
Bilgin Denizci
Makine mühendisliğinden mezunum inan hiç bir sorun teşkil etmiyor mühendis mühendistir sen işini yap dilini geliştir kimse bir şey demez.Sevgilerle.
Acemi Denizci
evet dediklerinde çok haklısınız benim azmim var fakat ilk başlarda staj bulma konusunda sektör makine mühendisliğinden geçtiğim için fark bakarlar mı acaba?
+1 oy
Miço
Ben yanlış buluyorum denizcilik mesleğini yapıcaksan denizcilik okucaksan. Bu meslek için eğitim veren denizcilik fakülteleri var. Bu mesleğin kendine özgü bir örf ve adeti var, bunun da temeli bu okullarda atılıyor. Eskiden kaldırmışlardı geçişleri, umarım yine kaldırılır. Denizci olmak isteyen denizcilik okusun . Bu mesleği isteyip bu bölümü okuyan, emek veren kardeşlerimin karşısına makine mühendisliği okuyan birinin rakip olarak çıkmasına karşıyım.
Acemi Denizci
Düşüncenizi ve fikrinizi saygıyla karşılıyorum fakat şöyle bir durum da var GMİM ve Makine mühendisliği iki bölümünde almış olduğu dersler ortaktır bir makine mühendisliğin fark dersleri alıp aynı unvanı elde etmesin ne farkı olabilir sonuçta makine mühendisliği genel bir mühendisliktir. Cevabınızı ve görünüşünüzü bekliyorum iyi günler dilerim
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

14 Online
0 Uye ve 14 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 2618
Dunku Ziyaretler : 4945
Tum Ziyaretciler : 16761863
...