Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
731
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Acemi Denizci
Hocam merhabalar. Bildiğim kadarıyla önceden 18 ay direkt hizmetle veyahut 12 ay hizmet artı kurs ile Usta gemici olabiliyorduk. Yeni yönetmelikte bu değişti mi? Ben 12 ay kuralı kaldırıldı diye duydum doğrusu nedir?

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci

Usta Gemici olmak için müracaat edenlerden;
 

  • Onsekiz yaşını bitirmek, en az ilköğretim okulu mezunu olmak ve,
  • Gemici yeterliği ile 18 ay onaylı deniz hizmetine sahip olmak veya en az oniki aylık deniz hizmetine sahip olmak ve içeriği ve süresi Eğitim ve Sınav Yönergesi ile belirlenen Sözleşmenin öngördüğü Kod A-II/5 “usta gemici” eğitimini İdare tarafından uygunluğu onaylanan eğitim kurumlarında görmüş olmak veya,
  • İçeriği ve süresi Eğitim ve Sınav Yönergesi ile belirlenen Sözleşmenin öngördüğü Kod A-II/5 “usta gemici” eğitimini İdarece onaylanmış bir eğitim kurumunda görmek ve askerlik görevinin oniki ayını faal gemilerde serdümen ya da porsun eri olarak yaptığını terhis belgesi ile belgelemek, 

    şartlarından birini yerine getirmek ve ayrıca “usta gemici” sınavını başarmak şartlarını sağlayanlar “Usta Gemici” yeterliğini almaya hak kazanırlar. 

    Usta gemici yeterliği ile birlikte, İdare tarafından “seyir vardiyası tutma belgesi” verilir. 

    1/1/2012 tarihinden önceki son altmış ay içerisinde gemici olarak en az oniki ay deniz hizmetine sahip olanlara İdare tarafından sınavla usta gemici yeterliği verilir. 

    Usta gemici yeterliği ile birlikte, İdare tarafından “seyir vardiyası tutma belgesi” verilir.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

17 Online
0 Uye ve 17 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 813
Dunku Ziyaretler : 18123
Tum Ziyaretciler : 16905662
...