Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
1.9k
Denizcilik Genel kategorisinde Acemi Denizci
düzenledi
Merhaba, deniz ulaştırma ve işletme müh. okumak istiyorum.

Sağlık yönetmeliğinde

Periyodik Muayenesi Yapılan Gemiadamlarında Ortopedik Olarak Aranacak Nitelikler İşlerine devam eden gemiadamlarından aşağıda sayılan durumlara sahip olanların gemilerde görev yapmalarına izin verilmez;

2- Postür bozukluğuna yol açan, dışarıdan izlenebilen kemiksel komponenti oluşmuş kifoz, skolyoz aşırı lordoz ve lordoz kaybı gibi vertebral kolon deformitesi bulunanlar,

diyor.(derece belirtilmemiş)

Benim skolyozum 13 derece. 10 derece altı normal olarak geçiyor (sağlıklı). Hudut ve Sahilleri Sağlık Genel Müdürlüğünü arayıp sorduğum zaman kurulun görmesi lazım dendi.

Şimdi kurulun görmesi için belirli hastanelere gidip gemiadamı sağlık raporu (genel muayene) alıp gemiadamları sağlık merkezine götürmem gerekiyor değil mi ? Hastaneden önce gemiadamları sağlık merkezine gitmem gerekiyorum mu veya başka bir yere yoksa direk hastaneye gidebilir miyim ?

Daha önce bu durumla karşılaşan var mı? 13 derece skolyoz sorun çıkardı mı ?

2 Cevap

0 oy
Acemi Denizci
 
En İyi Cevap
Bu rahatsızlığı olan arkadaşlar belki vardır diye yazıyorum. Hastaneye gidip gemiadamı olur sağlık raporunu aldım. Doktorla konuştuğumda 15-20 dereceye kadar sıkıntı olmaz dedi. Aldığım sonucu yetkili merkezde onaylatıp sarı cüzdanı aldım.
0 oy
Bilgin Denizci
Hudut ve Sahiller Sağlık Müdürlüğü Gemiadamı Sağlık Merkezleri'ne başvurup yetkili hastaneye gitmen ve rapor alman gerekir.

https://www.hssgm.gov.tr/GemiadamiMerkezleri
Acemi Denizci
Teşekkür ederim kaptanım
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

36 Online
0 Uye ve 36 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 1569
Dunku Ziyaretler : 4945
Tum Ziyaretciler : 16760815
...