Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
535
Gemi Yaşamı kategorisinde Acemi Denizci
düzenledi
Görkem abi oncelikle youtube kanalının bana cok faydası oldugunu soylemek isterim ,videolarında sürekli işin zor oldugnu soylüyorsun zabitler icinde bu geçerli mi? 3.kaptandan itibaren gemide evraklarla uğraşmak hariç  8 saat çalışıldığını okudum ancak bu nasıl bir çalışma yani ne kadar oturup ne kadar dinleniyorsunuz çalışırken ve zor mu?

1 cevap

+1 oy
Bilgin Denizci
2. ve 3. Zabit , 8 saatlik seyir vardiyası tutarlar. Bunun dışında liman evrakları, sefer planı hazırlanması, harita ve notik yayınların düzeltilmesi, yangın ve can kurtarma araçlarının bakım ve testleri, revir, şirketten gelen aylık görevlerin yapılması gibi ek işleri vardır.

Limanlarda 12şer saat liman vardiyası tutarlar, bunun dışında yanaşma ve kalkış manevrasında köprüüstü ve kıç tarafta manevraya katılırlar. Liman periyodunda da liman vardiyasından kalan zamanda gidilecek limana sefer planı hazırlanması, harita düzeltmeleri, revir düzenlemesi, gelen kumanya ve kırtasiye sayımı, malzeme sayımı ve sefer sırasında yapılamayan/eksik kalan bakımların yapılması

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
26 Mayıs 2019 Gemi Yaşamı kategorisinde Alp Acemi Denizci sordu
+4 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
31 Aralık 2018 Gemi Yaşamı kategorisinde atlantik Usta Denizci sordu
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

22 Online
0 Uye ve 22 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 5945
Dunku Ziyaretler : 4945
Tum Ziyaretciler : 16765190
...