Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+1 oy
1.9k
Denizcilik Genel kategorisinde Acemi Denizci
Arkadaşlar merhaba yalova dui tercih yapmayı düşünüyorum bayadır araştırıyorum yinede bilgili tecrübeli abilerimden dinlemek istedim 2 yıl mezun olduktan sonra yeterlilik sınavı yabancı dil sınavı be 1 yıllık staj sonrasında sanırım zabit oluyorum maaşları nasıldır mezun olduktan sonra genel olarak çok zor gemi hayatı biliyorum yakınyol ehliyetimi almış olacağım kaç ayda bir yükselecğim ne olacağım yazarmisiniz staj konusunda tandık 1. Kaptan var staj ayarlarız sana dedi akşam konuşacağım kendisiyle bilgilenmek açisindan dilim çok iyi uzakyol ehliyetini kurum ičnden alabilir miyim nasil alırım tanıdığımız bir gidiyor geliyor izmirden ev aliyor gidiyor geliyor araba alıyor bi yardimci olur musunuz abilerim kafamdaki sorular için

1 cevap

+1 oy
Miço
YDS,yeterlik sınavı (GASM-GOC) ve bir yıllık staj yaterli değil maalesef.Açık deniz stajının ardından ayrıca 20 ay deniz hizmeti vermen gerekiyor ki ehliyetini sınırlı vardiya zabitliğinden sınırsıza geçirebilesin. Diğer sınavlara gelirsek üçüncü ve dördüncünün ehliyeti aynı ; yani bir gemide dördüncü çalışıp başka bir gemide aynı ehliyetle üçüncü çalışılabilirsin. Ama ikinciliğe geldiğin zaman ayrıca sınava girmen lazım . Bu noktada da fakülte çıkışlı ve myo çıkışlı olmanın farkı var. Çünkü ikincilik için myo mezunları sınava girerken fakülte mezunlarının sınava girmesine gerek yoktur.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

10 Online
0 Uye ve 10 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 731
Dunku Ziyaretler : 3399
Tum Ziyaretciler : 16720123
...