Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
2.3k
Denizcilik Genel kategorisinde Acemi Denizci
Bu sene sınava girdim ve 2 yıllık deniz ulaştırma ve işletme mühendisliği yazmayı düşünüyorum.Aklımdaki ise 2 yıllık okuyup ardından DGS ile 4 yıllığa tamamlamak.Fakat istediğim bilgilere ulaşamadım yardımcı olursanız çok sevinirim.2 yıllık okuduktan sonra 4 yıllığa tamamladığımda herhangi bir sıkıntı oluyor mu yani 4 yıllık mezunlar gibi uzun yola çıkabiliyor muyum ve hangi üniversitelerde okuma şansım var kontenjanlar kaç kişilik oluyor bu sorularıma internette cevap bulamadım.2 yıllık bitirdikten sonra dgs ile kazandığımda kaçıncı sınıftan başlıyacağım.2 yıllık için Ege üniversitesini yazmayı düşünüyorum hayalim dokuz eylülde okumaktı fakat yapamadım.4 yıllığa uzattığımda dokuz eylülde okuma şansım var mı acaba.Çok fazla soru sordum ama aklımda bin türlü soru var yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler şimdiden. :)

2 Cevap

0 oy
Usta Denizci
2 yıllık gideceğin bölüm mühendislik olmaz,deniz ulaştırma işletme olur.

4 yıllığa tamamlarsan bir fark olmaz aynı ehliyete sahip olursun diğer lisans mezunları gibi.

Geçiş yapacağın sene hangi okul kontenjan açarsa o okullara başvuru yapabilirsin, her sene yayınlanan dgs kılavuzuna bak orada var.

2 veya 3. sınıftan başlanıyor ama genellikle 2. sınıf.

Gireceğin sene Dokuz Eylül Kontenjan açarsa ve puanında yeterse okursun.
Acemi Denizci
teşekkür ederim çok sağolun
Acemi Denizci
Nasıl bi yol izledin bende bu bölümü düşünüyorum dgs kont. Nasıldır acaba
0 oy
Acemi Denizci
Öncelikle merhaba kardeşim, hakkında hayırlısı olsun. Bir şeye açıklık getirmek istedim. Eğer şu anda Deniz ulaştırma ve işletme önlisans programında eğitim alıyorsan ve DGS sınavı ile bunu mühendisliğe tamamlama gibi bir hedefin varsa çok doğru bir karar vermişsin derim.Ancak, DGS sınavıyla bir fakülte kazanmak inan ki işin en kolay kısmı çünkü bir fakülteye yerleştikten sonra İTÜ, PRÜ, ODÜ,RTE,İSTE, DEÜ gibi üniversitelerde yani hemen hemen tüm denizcilik fakültelerinde daha önce almış olduğun alan derslerine muaf olmak çok zor. Şöyle ki bu üniversiteler arasında bazıları İngilizce eğitim veriyor mesela İTÜ DEÜ bu gibi üniversitelerin ders içeriğiyle önlisas içeriği direkt uyuşmamış oluyor ve İlave olarak İngilizce hazırlık okuma zorunluluğu var bu yüzden yüksek seviyede bir ingilizceye sahip değilsen 2 ya da 3'ncü sınıfta başlarım gibi bir hayalin olmasın. Ders muafiyeti konusunda her üniversitenin kendine ait bir yönetmeliği var hangi üniversitede okumak istiyorsan oranın öğrenci işleriyle iletişime geçmeni tavsiye ederim. Daha net bilgi alabilirsin. Ben de bu bölümü DGS sınavıyla okuyan biriyim şöyle söyleyeyim üniversite hayatımın 4'ncü yılındayım ve şu an DUİM'de 1'nci sınıfım. Tercihlerinde dikkatli olmanı ve ne istediğinden emin olmanı öneririm.
abi ben ege 2 yıllık dui yazmayı düşünüyorum sizce yazılır mı?
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

13 Online
0 Uye ve 13 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 1346
Dunku Ziyaretler : 3399
Tum Ziyaretciler : 16720738
...