Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+1 oy
599
Denizcilik Genel kategorisinde Acemi Denizci
Merhaba bir kaç konuda fikrinize ihtiyaç duyuyorum.

Erkek arkadaşım gemide çalışmak için evrak düzenleme işlerine girdi. Ben neyin ne olduğunu öğrenmek adına bilgili kişiye size sormak istedim. Detaylı cevap verirseniz memnun kalırım.

Amcası 1. Kaptan onun desteğiyle Türk bayrağında çalışma zorunluluğu olmadan torpille diyeyim yurt dışı gemisine gidecekmiş. 4000 TL biryere para ödedi ne parası ödedi bilmiyorum evraklarım hazır dedi bana bundan sonra nasıl bir yol izleyecek.

O ödediği ücretle kurs görmeden doğrudan gemiye işe mi alınacak çünkü onun adına iş bulması çok zor değil amcası aracılığıyla iş kolaylığı var. Ben gidebilir mi ne zaman gider en önemli nasıl bir süreç bunu öğrenmek istiyorum.

Şuan bildiğim 4000 para ödedi evrak düzenledi halk eğitimden öğrenci belgesi aldı. Bundan sonra bizi ne bekliyor. Tanıdık veya torpille iş kurs görmeden evrak alabiliyor mu. Ve rahatına düşkün bir insan daha önce iç konusunda zoru görmemiş sabırsız çabuk sıkılan birey olarak sizce o ortamı bilen biri olarak sizde durabilirmi. Güverteci olucagını söylüyor 3-4 saat çalışıp geri kalan yatıyorum 14 bin maaşı var 5 ay çalışıyorum sonra 3 ay evde oluyorum demiş annesine. Siz ne düşünüyorsunu

1 cevap

+2 oy
Bilgin Denizci
Gemide çalışmak için gerekli kursu bitirmeli ve bitirme belgesi ile Liman Başkanlığı'na başvurmalı. Daha sonra Gemiadamı Cüzdanı çıkartmalı. İş bulma kısmında tanıdık olması avantaj, çünkü çoğu şirket deneyimsiz personel almıyor.

Kurs görmeden gerekli sertifikaları alması zor, kurslar Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olduğu için habersiz denetlemeler yapılıyor, bu denetlemelerde sınıfta derslere katılım tesbiti yapılıyor. Derste olmayan adaylar eğitimleri tekrar etmek zorunda kalabiliyor.

Ben Gemi Kaptanı olduğum halde 3-4 saat çalışıp geri kalanında yatmıyordum :) Öyle bir çalışma sistemi yok.

Tayfa sınıfı için kontratlar en az 6 ay , 8-9 ay olabiliyor. 14bin lira maaş imkansız.
Acemi Denizci
Çok teşekkür ederim. Peki sizce rahatına düşkün bi kolay sıkılan kanı kaynayan birey gemi hayatında yapabilir mi. Ona göre bu konuda engel olmadan kendisi yaşasın ve görsün pişman olsun  diyerek onay vericem kendisine cevabınız bu konuda önemli benim için
Miço
Yani rahatına düşkün birisi için zor bence gemi rahat olunabilcek en son yerlerden meslek olarak.
Acemi Denizci
Alışırım kafasında ama askerliği bile en rahat biçimde yaptıgı halde aşırı zorlanmıştı. Maaşından oldukça emin 13-14 bin diyor yabancı bayrak olduğu için ama bilemiyorum sağlık raporu falan alıyor bugün suan kursta gözüküyor ama derslere katılmıyor.kendinden emin temmuzun ortası gidiyprum diyor. Yani insan düşünmüyor değil bu kadar kolaysa ve maliyeti varsa bunca insan neden açlık cekiyor diye.
Miço
yani bu dedikleri biraz imkanszı gibi hayırlısı olsun

İlgili sorular

+1 oy
1 cevap
+1 oy
1 cevap
+2 oy
1 cevap
+2 oy
1 cevap
12 Nisan 2017 Denizcilik Genel kategorisinde umutbaris Acemi Denizci sordu
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

10 Online
0 Uye ve 10 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 47
Dunku Ziyaretler : 3375
Tum Ziyaretciler : 16886775
...