Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+1 oy
1.0k
Stajlar kategorisinde Acemi Denizci
Bu işte torpil çok dönüyor mu? gerekli belgeleri almak kaç yılımı alır? gerekli belgeleri alıp yds yi de hallettikten sonra iş imkanı ve maaşlar ne durumda olur? Mezun olduktan sonra stajda ne kadar para alırım, yani bu işe aile desteği olmadan girilir mi? Kısayol vardiya zabiti ne kadar para alır? kısayol vardiya zabitliğinden uzunyola geçmek çok mu zor ve çok mu zamanımı alır? uzakyol ve yakınyol zabitliğinde iş bulması ne kadar zor kendi yaşadıklarınızdan ve duyduklarınızdan örnek verir misiniz? Kısacası ben bu alamete binersem kıyamete mi giderim cennete mi?

Birkaç şey okudum ama hepsi 2016 yılında yazılmıştı. Şimdi durumlar malum 2021 yılında nasıl oluyor bu işler 2021 i geçtim 2024 falan nasıl olur kim bilir

1 cevap

+1 oy
Bilgin Denizci
2 yıllık MYO mezuniyeti sonrası 12 ay stajını tamamlayıp, yds dil sınavı ve zabitlik sınavını geçersen gemilerde zabitan olarak çalışabilirsin.

Stajlarda genelde harçlık veriliyor, bazı firmalar sadece sigorta ödeyip para vermiyorlar.

Kısayol değil ; Vardiya Zabiti (3000gt)

Uzunyol değil ; Uzakyol

İş bulma durumu tamamen sana bağlı, ancak fakülte mezunu Uzakyol Vardiya Zabiti kadar kolay iş bulma ehliyetteki sınır nedeniyle daha zorlaşıyor. Ayrıca lise sonrası özel kurslarda da aynı eğitim verildiğinden dolayı piyasada 3000gt Vardiya Zabiti çok aranılmıyor ne yazıkki.

Maaş durumu çok değişken, gemi tipi,boyutu,bayrağı,şirketi hepsi etkiliyor. Ancak küçük gemiler olduğundan Uzakyol'daki gibi maaşlar vermiyorlar.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

23 Online
0 Uye ve 23 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 6121
Dunku Ziyaretler : 4945
Tum Ziyaretciler : 16765366
...