Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
1.7k
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Acemi Denizci
Daha önce Rebbeca denizcilik ten iş teklifi geldiğini yazmıştım ancak sektörde dolandırıcı çok olduğu için pandemi nedeni ile iş sözleşmesini gönderin onlne imzalayacam dedim ve 4 sayfadan oluşan bu evrakları gönderdiler bunların işe alım sözleşmesi olmadığını belirttim ancak ısrar ile hayır yüzde yüz iş garantimiz var dediler tabi ben böyle bir ihtimal vermiyorum ama bu konuda tecribelerinizden faydalanmak istiyorum bu evraklar neyin nesidir???

https://www.hizliresim.com/tt2hp2l

https://www.hizliresim.com/hirre4w

https://www.hizliresim.com/5y5a3rv

https://www.hizliresim.com/k9w40ck

2 Cevap

+1 oy
Bilgin Denizci
seçti
 
En İyi Cevap

Üzerindeki yazdığı gibi "Danışmanlık Hizmetleri" sözleşmesi.

%100 İş garantisi firma tarafından verilir diye bir madde var ama bu "firma" sözleşmede tanımda belirtilmemiş. İş akdi böyle olmaz zaten.

Devlet tarafından yetkilendirilmemiş, kurs merkezi olmayan bir yerin gönderdiği bir yazı. 

İş akdi şöyle olmalı;

1-Hizmet Akdinin Yapılış Şekli: 4857 sayılı İş Kanununa tabi olarak çalışan işçiler için süresi belirsiz hizmet akdi herhangi bir şekle tabi olmadığı ve yazılı yapılması zorunluluğu bulunmadığı halde, 854 sayılı Deniz İş Kanununun 5 inci maddesi uyarınca hizmet akdi işveren veya işveren vekiliyle gemiadamı arasında yazılı olarak iki nüsha yapılır ve taraflardan her birine birer nüsha verilir.

2-Hizmet Akdinde Bulunması Gereken Bilgiler:

Deniz İş Kanununa göre yapılacak yazılı hizmet akitlerinde aşağıdaki bilgilerin bulunması gerekir:

a-İşverenin adı ve soyadıyla ikametgah adresi,

b-Gemiadamının adı, soyadı, doğum tarihi ve yeri, sicil numarası ve ikametgah adresi,

c-Gemiadamının çalışacağı geminin ismi, sicil numarası, grostonilatosu ve kaydedildiği sicil dairesi (Gemiadamının aynı işverenin muhtelif gemilerinde çalışması ihtimali mevcutsa, bu hizmet akdinde ayrıca belirtilir.)

d-Akdin yapıldığı yer ve tarih,

e-Gemiadamının göreceği iş,

f-Gemiadamının hizmete başlayacağı tarih ve yer,

g-Hizmet akdinin belli bir süre için yapılmış olup olmadığı, belli bir süre için yapılmış ise süresi veya sefer üzerine ise hangi sefer olduğu,

h-Kararlaştırılan ücret esası ile miktarı,

ı-Ücretin ödeme zamanı ve yeri ile zorunlu tutulan işverenler için gemiadamının ücret, prim, ikramiye ve bu nitelikteki her çeşit istihkakının ödeneceği banka özel hesap numarası,

i-Avans şartları,

j-Diğer iş şartları,

k-Tirimciler ve ateşçiler ile yapılacak hizmet akitlerinde 25/5/1959 gün ve 7292 sayılı Kanunla onanan sözleşmenin özeti.

0 oy
Acemi Denizci
Rebecca ve diamond denızcılık tarafından dolandırılan kişiler lutfen benımle ırtıbata geceın bunlar dolandırıvı 3 bayan kesınlıkle resmı hiç bir işlemleri yok resmi gibi görünen gayri resmi şekilde dolandırılık yapıyorlar
Evet kardesim dolandiricilar hemde işlerini 10 numara yapiyolar dolandırıcılık konusunda...ben tabi bunlara sahtekar dolandiricisiniz siz dedim milletin 3 kuruş helal parasina goz dikiyorsunuz dedim...sonra ordaki bayanlar seni avukatlarimiza vereceğiz onlar sizinle gorüşür falan dedi....bende hemen simdi arasin dedim ver numarasini ben ariyim dedim ama ses çıkmadı bekliyorum....
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

19 Online
0 Uye ve 19 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 1876
Dunku Ziyaretler : 4945
Tum Ziyaretciler : 16761121
...