Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
698
Denizcilik Genel kategorisinde Acemi Denizci
yeniden gösterildi
Merhaba forum sakinleri; 20 yaşımda bir Sağlık mezunu olarak yakın zamanda Askerliğimi bitirdim. Ailem Aluminyum sektöründe çalışıyor, benim gözüm ise mavi sularda. Gemici pozisyonunda kendimi kalifiye bir eleman olarak geliştirmek istiyorum, Tekirdağ'ın hoş bir tarım ilçesinde limanlara yakın oturuyorum. Tekirdağ'da gördüğüm kadarıyla 2 adet Denizcilik kursu var. Ana hedefim okyanuslara açılmak, bunun için pişmem gerektiğinin farkındayım, İngilizce gramerine hakimim, iyi yazarım, konuşmam ortadır. Siz abilerime sormak istediğim Denizciliğe atılmak nasıl başlar?, ilk yıllar nasıl geçer?, Diyelim belirli bir limanda iş bulamıyorum, çevre illerdeki limanlarda barınabilirmiyim? Denizciliğe giriş düşük tonajlı gemilerde başlıyormuş kıyı gemilerinde, bunun hakkında bilgi verir misiniz?Soruların tümüne cevap vermenize gerek yok, başlangıç sürecini anlatmanız yeterli , iyi forumlar dilerim.

2 Cevap

+1 oy
Usta Denizci
İngilizce bildiğin için birçok şirket gemici/yağcı olarak kabul edecektir. Denizciliğe atılmak için şirketleri tek tek başvurman gerekir, bu şirketler genel olarak aynı bölgelerde toplanmıştır, mesela İstanbul Altunizade gibi. birçok firma internet üzerinden başvuru alıyor. Gemiadamlarının limanla bağlantısı yok, limanda barınma diye bir olay yok, hatta kabotajda bile yok. Römorkör, feriböt çalışanları bile görevde olmadıkları zaman evlerine giderler. Düşük tonaj diye bişi yok, dil bildiğin için büyük gemilerde bile çalışabilirsin. Dil bilen gemici-yağcı pek olmaz.
0 oy
Bilgin Denizci
Öncelikle tecrüben olmadığı için şirketler genelde referans isteyecekler. Tanıdığın veya akraban yoksa sektörde gemici olarak iş bulabilmen biraz zor. Gemicilik bedenen yapılan bir iş olduğundan dilden önce tecrübe faktörü geliyor.

Yabancı dil bilmek Türk gemilerinde 2-3 sene tecrübe kazandıktan sonra belki yabancı firmaya gitmene olanak sağlayabilir.

Başlangıçta yetkilendirilmiş kurstan eğitim alıp Gemi Adamı Cüzdanı ve sağlık belgeni çıkartıp şirketlere şahsen başvuruyorsun. Ancak binlerce başvuru olduğundan orada çalışan bir tanıdığın veya akrabanın olması gerekli gibi bir durum ortaya çıkıyor malesef.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

17 Online
0 Uye ve 17 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 5778
Dunku Ziyaretler : 4945
Tum Ziyaretciler : 16765023
...