Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
1.6k
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Miço
2022 yılı tercihlerinde çok puan çıkartmayacağım için bu iki üniversiteden hangini seçmeliyim iş ve staj bulma konusunda hangisi dezavantaj

2 Cevap

0 oy
Bilgin Denizci
Öncelikle seçim yaparken aşağıdaki konuları göz önüne alıp buna göre kendin tercih yapmalısın;

1) İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa DUİM eğitim yetkisini bir ara kaybetmişti, sonra yeniden aldı. Bu ara dönemde mağdur olan öğrenci olmadı ama bu yıllarda mezunu olmadığından denizci bir okul olarak piyasada kendini gösteremedi.

2) KTÜ'deki eğitim imkanları ve öğretim kadrosu Cerrahpaşa'ya göre daha fazla ve oturmuş durumda.

3) KTÜ'nün kampüsünün Sürmene'de şehir merkezine uzak olması sosyal anlamda öğrencileri zorluyabiliyor.

4) KTÜ'de eğitim boyunca üniforma zorunluluğu var, Cerrahpaşa'da üniforma yok.

5)Staj bulma konusu öğrenciye ait, hiçbir okul staja göndermiyor. Ancak mezunlar derneği veya kariyer günleri vasıtasıyla staja yerleştirilenler oluyor. Bu yönüyle KTÜ sektörde daha fazla bilinen bir okul olarak öne çıkıyor.

Şimdiden başarılar.
Miço
Çok sağolun efendim. Evet işin gerçeği KTÜ karar olarak ağır bastı Ama işte İstanbul üniversitesi Türkiye'nin en iyi 4 üniversitesi arasında yer aldığı için bir ağırlığı olduğunu düşünmüştüm ama tavsiyeniz kesinlikle göz önünde tutacağım.
Miço
İstanbul Üniversitesinin Türkiye'nin en iyi 4 üniversitesinden biri olması denizcilik için pek geçerli değil çünkü yetkisi olan denizcilik fakülteleri asgari düzeyde aynı eğitimi vermekle yükümlüdür bu yüzden denizcilikte iyi okul sizlere çevre sağlayan yerlerdir zaten  başta dediğim gibi asgari düzeyde hepsi aynı eğitimi vermekte. Sizlerin yerinde olsam tercih listeme cerrahpaşadan ziyade iskenderun teknik veyahut turgut kıran yazardım saygılar.
Miço
Görkem abi peki İstanbul Üniversitesi kısa staj bulma açısından bize kolaylık sağlar mı ? şu bağlamda soruyorum denizcilik firmalarının %100'e yakını İstanbulda bu da yüzyüze görüşme fırsatı demek düşüncelerin neler abi?
Miço
Mustafa bey tavsiyeniz üzerine bugün İskenderun teknik üniversitesine mail attım ve yaş engeline takılıyorum. Ama ordu,rtü,ktü yü secebilirim ancak seneye olacak bu iş kısmetse ins. tam burslu unilerden uzak duracağım.
Acemi Denizci
Torpil olmadan kısa staj bulmak çok zor.Denizcilik firmalarının istanbulda oluşu ulaşımını kolaylaştırabilir fakat şirketlere kısa staj için gittiğinde görüşmeye dahi alınmadığını veya uzun staja gel denildiğini duyacaksın.Geçen senelere göre bu bölümde bu kadar çok mezun varken ayrıca uzun staj bile bulmanın bu kadar zor olduğu bir ortamda herhangi bir üniversitenin kısa staj imkanı veya avantajı sağlaması mümkün görünmüyor.
0 oy
Acemi Denizci
ben de şuan bunu araştırıyorum ne yapıcaksın?
Miço
sıralaman kaç? bende aynı durumdayım
Acemi Denizci
149.5k sen?..............
Miço
ben 133k dayım acayip karasızım sen ne düşünüyosun?
Acemi Denizci
İÜ-Cerrahpaşa'nın konumundan ve isminden dolayı bu taban puana sahip olduğunu düşünüyorum. İyi isimli bir okulun tüm bölümlerinin iyi olacağı anlamına gelmez.
Acemi Denizci
KTü duim ve İÜ duim arasında kalındıysa ktüyü,ITU kktc ve KTÜ arasında kalındıysa yine ktüyü tercih etmenizi öneririm.Sektördeki ağırlığı çoğalan okullardan.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

25 Online
0 Uye ve 25 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 260
Dunku Ziyaretler : 6239
Tum Ziyaretciler : 16765744
...