Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
312
Denizcilik Genel kategorisinde Acemi Denizci
Deniz ulaştırma ve işletme önlisansa yerleştim. Amacım herkes gibi uzak yol kaptanı olmak. Bu yolda cevaplanan sorularca edindiğim bilgilerle 2 ayrı geçiş olduğu. Dgs ile lisan mezunu olmak mı yoksa Önlisans mezunu olup vardiya zabiti olduktan sonra Yds ile uzakyol vardiya zabitliğine geçiş mi . -İki yolda da avantaj dezavantajlari mevcut mu? - Uzakyol kaptanı olduktan sonra maaşlar iki ayri yolda degişiklilik gosterir mi. - Şirketlerin vs. Bakış açısı bu yollarda değişiklilik gosterir mi?

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci

DGS ile geçiş yaptığında sayılan derslerine göre 1. ve 2. sınıfın ortasından başlıyorsun. Bazı okullar hiçbir ders saymayabiliyor diye yazılmıştı daha önce burada.

4 senelik fakülte mezunu olduktan sonra 12 ay staj + dil sınavı + Uzakyol Vardiya Zabiti sınavı ile çalışmaya başlıyorsun.

Sonraki aşamada Uzakyol Vardiya Zabiti olarak 36 ay gemide hizmet + dil sınavı + Uzakyol 1. Zabitlik Sınavı
Uzakyol 1. Zabit (II. Kaptan) olarak 36 ay gemide hizmet + dil sınavı + Uzakyol Kaptan sınavı ile Uzakyol Kaptan yeterliliği alıyorsun.

 

2 senelik myo mezunu olduktan sonra 12 ay staj + dil sınavı + Vardiya Zabiti sınavı ile Vardiya zabiti olup 24 ay gemide hizmetle yeniden dil sınavı + Uzakyol Vardiya Zabiti sınavına giriyorsun.

Sonraki aşamada Uzakyol Vardiya Zabiti olarak 36 ay gemide hizmet + dil sınavı + 7.01 Eğtiminden sonra Uzakyol 1. Zabitlik Sınavı
Uzakyol 1. Zabit (II. Kaptan) olarak 36 ay gemide hizmet + dil sınavı + Uzakyol Kaptan sınavı ile Uzakyol Kaptan yeterliliği alıyorsun.

Yani 2 senelik MYO sonrası hem gemide 24 ay Vardiya Zabiti olarak ek çalışma hemde kursta 7.01 eğitimi görmen gerekecek.

Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

16 Online
0 Uye ve 16 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 3946
Dunku Ziyaretler : 5670
Tum Ziyaretciler : 16957875
...