Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
1.9k
Denizcilik Genel kategorisinde Acemi Denizci
düzenledi

Merhaba 2 yıllık dui okuyan bir öğrenciyim. yeni  gemi adamları yönetmeliğine  göre fakülte okumadıkça en fazla uzak yol 2.kaptan(1.zabit) olabileceğimiz gibi bir bilgi kirliliği mevcut. ben bu konuda araştırmamı yaptım tek bulabildiğim sonuç 2018 gemi adamları yönetmeliğine göre;

Uzakyol kaptanlığı ve uzakyol başmakinistliğine geçiş

GEÇİCİ MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihte kaptan ve başmakinist yeterliğine sahip olan gemiadamları, 2002 tarihli Yönetmelikte belirtilen geçiş hükümlerini üç yıl içerisinde sağlamaları durumunda, uzakyol kaptanlığı ve uzakyol başmakinistliği yeterliğine geçebilirler.

Yukarıdada yazdığı gibi sınırlı süvari veya baş makinist 3 yıl içersinde(2021 e kadar) uzak yola geçişlerini saglamalarını söylüyor. (en azından benim anladığım bu :) 

Buradan yeni yönetmeliği bilen gemi adamlarına abilerime sesleniyorum bunun aslı nedir? gerçekten böyle bir şey varmı var ise kaynağını belirtelerek bizleri aydınlatabilirler mi?

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci
Fakülte okumadıkça direk olarak zaten Uzakyol'a geçemezsin.

Bu madde ile 3000gt Kaptan yeterliliğinden gemide hizmet ve sınavlarla Uzakyol Kaptan olabilme yolu kapatıldı.

2 senelik DUİ mezunlarının Uzakyol Kaptan olabilmesi için  gemide yapılan hizmetle yükselme yolu; (diğer yol yatay geçişle fakülteye geçmek)

3000gt Vardiya Zabiti > Gemide 20 ay hizmet + Sınavlar (YDS+Uzakyol Vardiya Zabiti sınavı) = Uzakyol Vardiya Zabiti

Uzakyol Vardiya Zabiti > Gemide 36 ay hizmet + IMO 7.01 tamamlama kursu + Sınavlar (YDS+Uzakyol 1. Zabit sınavı) = Uzakyol 1. Zabit

Uzakyol 1. Zabit > Gemide 36 ay hizmet + Sınavlar (YDS+Uzakyol Kaptan) = Uzakyol Kaptan olabiliyorsun.

Ancak hizmet ile 3000gt Vardiya Zabitliği'nden Uzakyol Vardiya Zabitliği'ne geçişin yeni çıkacak yönetmelik ile kaldırılacağı söylentisi vardı.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

14 Online
0 Uye ve 14 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 1110
Dunku Ziyaretler : 3399
Tum Ziyaretciler : 16720502
...