Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
895
Stajlar kategorisinde
ben denizcilik lisesi ve sonrasında 2 yıllık deniz ulaştırma ve işletme mezunuyum,uzakyol stajı yapmadan karada acenta tarzı şirketlerde staj veya iş yapma sansım var mıdır? yoksa karada çalışmak için de 12 ay staj zorunlu mu? ve uzakyol olarak en yakın nereler sayılıyor,duyduğuma göre içsularda çalışıp uzakyol olarak saydıranlar varmış,teşekkürler

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci

Stajını tamamlamadan acentalarda iş bulabilirsin, staj karada çalışmak için değil gemide zabitan olabilmek için yapılan sınavlara girebilmek için gerekli.

Uzakyol veya yakınyol stajı diye birşey söz konusu değil,

Staj için istenen;

liman seferi dışında çalışan 500 GT’den büyük gemilerde altı ayı köprü üstünde eğitim olmak üzere toplam oniki aylık deniz eğitimini onaylanmış bir staj defterine uygun olarak başarı ile tamamlamak

Liman seferi : Sınırları belirli limanlar içerisinde en yakın kıyıdan 3 milden fazla açılmadan yapılan seferdir. Sınırları belirli olmayan limanlarda ise en yakın kıyıdan 3 milden fazla açılmadan ve merkez limanından 30 milden fazla uzaklaşmadan yapılan seferdir. Yani Kadıköy-Eminönü bir liman seferidir.

öncelikle çok teşekkür ederim tam anlayamadığım iki şey var 1.si 6. ay köprü üstü toplam 12 ay ne demek? 12 ay boyunca aynı staj değil mi ve mezun olduğum bölümün adında işletme olduğu için uzak yol stajı yapmadan işletmelerden çalışamaz mıyım orasını tekrar açıklarsanız çok sevinirim
Bilgin Denizci
12 aylık stajın en az 6 ayında zabitlerle beraber köprüüstünde vardiya tutma, gözcülük gibi görevleri yapacaksın, kalan 6 ayında güverte işleri ve gemideki diğer işleri yapman gerekir.

Staj karada çalışmak için gerekli değil ancak 4 senelik fakültelerde ders olarak alındığından dolayı mezuniyet için gerekiyor. 2 yıllıklarda okul bitirmede zorunlu değilse acentada çalışacaksan staj yapmış olman gerekmez.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

18 Online
0 Uye ve 18 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 1012
Dunku Ziyaretler : 18123
Tum Ziyaretciler : 16905861
...