Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
1.3k
Denizcilik Eğitimi kategorisinde
Dgs ne kadar mantıklı? Gerçekten yks'den ümidim yok. Büyük ihtimalle sıralamamda kötü gelecek hedefim İskenderun Teknik Üniversitesiydi ama bu sene 220k olan İskenderun tahminen 160k falan olacak. Sorum ise Dgs ne kadar mantıklı? Kontenjan ne olur her sene ortalama? Ve DUİ mezunları ne kadar maaş alır? Bir yıl daha hazırlanmak mı ? Yoksa DGS mi? Amacım hayata hızlı atılıp işe yarayan birşeyleri öğrenmeye başlamak artık. Van'da aklımdan geçiyor ama gitmem en kötü Hatay istiyorum.

2 Cevap

0 oy

seçti
 
En İyi Cevap
İskenderunun en son yeterliliği yoktu, van bölümü kapatacak deniyor bütün öğrencileri zaten KTÜ de okuyor. 2 yıllık okuyup dgs yapan arkadaşlarım var 30 umuzda zabitliği alırız inşallah diyorlar adamların bir iki tane dersi sayıldı sadece. Okullarda hazırlığın zorunlu olduğunu da biliyorsundur o yüzden tavsiyem sen okulu kazandım say bir sene paşa paşa yks ye tekrar hazırlan aynı zamanda ingilizceye bütün boş vaktini ayır hazırlık sınıfını sınavla geçersen hiç sene kaybı yaşamış olmuyorsun. Listende de itü deü piri reis ktü rteü öneririm. Senin iş bulup bulmamanı okulun yks puanı değil üst sınıfların belirliyor bu sektörde.
Teşekkürler dediğiniz gibi yapacağım peki yatay geçiş olanağı nasıldır? Ben İstanbul veya İzmirde okumak istiyorum tahminen kılpayı Rteü gelecek oradan Piri Reis veya Dokuz Eylül'e geçme ihtimalim nedir okul 1. Olsam geçebilir miyim? Gerçekten Rizeyi mecburiyeten yazacağım bu sene sıralamam yeterse de birde yatay geçiş olayı hakkında düşüncelerinizi alırsam çok sevinirim
0 oy
Acemi Denizci
Dostum selam,ben de 2018senesinde senin gibi düşünüyordum, aynı kaygılara ve soru işaretlerine sahiptim. Sana tavsiyem Dgs yapman yönünde. Mezun senemde bile sadece 20k ileri çekerek 260k daydım ve iyi bir fakülte sadece hayaldi benim için. Ege DUİP e gittim ben, daha sonra ikinci sınıfın sonunda sınava 6 ay çalışarak 397. oldum İtü ye geçtim. Dgs Yks den daha kolay emin ol. Çalışırsan yaparsın. Fakülte mezunu olmak önemli.
ege üni 2 yıllık yazılır mı hocam iş imkanı ne olur?
Acemi Denizci
Yazılır hocam ama kendine iki çıkış yolundan birini seçmen lazım, ya dgs ya hizmet süresiyle ehliyet yükseltme. Ama bana sorarsan dgs çok daha mantıklı. myo mezununun staj bulması da iş bulması da zor biraz. Benim devrelerimden tanıdıkları olan sadece dgs yapmayıp staj a gitti işe başladı. Ege iyidir, tavsiye ederim.
tamamdır hocam sağolun 2 yıllık ege mantıklı o zaman
Acemi Denizci
hocam ege dui den dgs ile geçiş yaptığında kaçıncı sınıftan başkanın acaba tercih döneminin bitmesine az kaldı cevaplarsan sevinirim
Acemi Denizci
hazırlık yeni bitti benim, sene başı muaf olup fakülteye geçen arkdaşım 2.sınıf diyebilirim, tabii alttan dersler falan oluyo kaç ders saydırdık falan onları hatırlamıyorum gerçekten
Miço
Hocam itunun hazırlığı ve dersleri zor değil mi
Acemi Denizci
Hazırlığı gereksiz bence, kimse memnun değil hazırlık sürecinden. Zorluğundan ziyade saçma bir işleyiş var. Tavsiye isteyen arkadaşlara hazırlığı muafiyetle tekte geçebiliyorlarsa geçsinler diyorum, PTE diye bir sınav var 1-2 aylık çalışmayla çok kolay şekilde itünün istediği puanı alıp muaf olabilirsin.
Miço
Hocam pte çok masraflı bi sınav ama
Acemi Denizci
Orası öyle tabi fakat hazırlık okurken harcadığın para pte den katkat fazla olacak, pte verip direkt faküteye geçmek daha mantıklı bence oyüzden. Hazırlık okurken harcadığım parayla 15-20 kere pte girerdim ben mesela.
Miço
Hocam haklisiniz ben hazirliktan geçen sene kaldim bu sene tekrar okuyorum fakat hiç geçeceğimi düşünüyorum acaba pte girsem mı diye düşündüm ama yapamam diye bıraktım ing seviyem aslında a2 felan ne onerirsiniz
Acemi Denizci
Dostum valla bence mantıklı çözüm bu eğer maddi durumunda el veriyorsa kesinlikle öneririm. Pte hakkında çok fazla bilgi yok, Türkiye piyasasında pek tanınmış bir sınav değil hala, eğer pte düşünüyorsan mail at tavsiyelerimi vereyim yardımcı olmak isterim. thirdrodo@gm
Acemi Denizci
hocam pte nedir ve bende dgs yapıcam bu yaz nasipse makine veya otomotiv mühendisliğine geçip tamamladığımda yds sınavlarına mı girmem gerekiyor direk iş hayatına başladığımda uzak yol 3. mühendis olarak başlarım? bu konu hakkında aydınlatırmısınız.?
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

12 Online
0 Uye ve 12 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 1826
Dunku Ziyaretler : 4945
Tum Ziyaretciler : 16761071
...