Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
5.6k
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Acemi Denizci
Merhabalar. Garip bir durumdayım ve bu konuda tavsiyelerinize açığım.2013 yılı Dokuz Eylül İnşaat Müh. bölümüne kaydolmuştum.(40000 sıralamayla) Çeşitli sebeplerden ötürü okula gitmedim fakat kaydımı da sildirmemiştim. Bu yıl azami süreden dolayı atıldım fakat yeni çıkan öğrenci affı ile tekrar dönebiliyorum.Ayrıca bu yıl çalışmadan üniversite sınavına girdim. Haliyle 9 yıl sonra her şeyi unutmuşum fakat 2 yıllık denizcilik bölümleri rahat gelir. Deniz ulaştırma işletme mühendisi olmak istiyorum.Sizlere sorum; aftan yararlanıp deniz ulaştırma işletme müh.(itü,piri reis,deu vs hepsi tutuyor 2013'de itü 77900'dü) bölümüne geçiş mi yapmalıyım yoksa deniz ulaştırma işletme bölümü(2 yıllık) kaydolup bir an önce para kazanmaya mı başlayıp daha sonra mühendisliğe mi tamamlamalıyım? Böyle sorunca tabii ki direk mühendisliğe geç dediğinizi duyar gibiyim fakat şu anda çalışmıyorum bir an önce mesleğe başlamak istiyorum.Ancak sonunda kesinlikle uzakyol kaptanı olmak istiyorum.Her iki ihtimalde de bir yandan çalışıp bir yandan okula gitmek durumunda kalacağım.Fikir edinmek amacıyla sitedeki neredeyse tüm soruları okudum.2 yıllık sonunda iş bulmak biraz daha zor anladığım kadarıyla.Yaşım 28 ingilizce düzeyim C1.Bunları da göz önünde bulundurarak siz olsanız ne yapardınız? veya nasıl bir tavsiyede bulunursunuz?

1 cevap

0 oy
Acemi Denizci
Hocam selam, İtü Duim öğrencisiyim ilk önce mezun olduğundaki donanımını gözardı edersek okul adı hala önemli bu meslekte. Hangi büyüpğümle konuşsam ucundan kıyısından iş hep okula dayanıyor. Ayrıca yaşın bir önemi olmadığını da söylüyorlar, benim de 25 yaşında dgsyle itü ye geçmiş arkadaşım var. Bence fakülte daha mantıklı, dediğin gibi myo sonrası iş bulmak zor ve üstüne bir de ehliyetini yükseltemk için 24 ay hizmet süresi isteniyor ki bu 36 ya çıkacak falan deniyordu en son. Bence böyle. Umarım her şey istediğin şekilde gerçekleşir.)
Acemi Denizci
Selam.Cevabın ve güzel dileğin için teşekkür ederim.O zaman fakülte daha mantıklı görünüyor.Devlet memuru olan bir kişi aynı anda okulu da götürebilir mi?(Devamsızlık ve derslerin zorluk durumlarını göz önünde bulundurursak.Deu'de gemi makineci arkadaşımdan okulun zor olmadığını biliyorum ama itü farklı olabilir) Ayrıca İtü'de zorunlu hazırlık olduğunu öğrendim.Muaf olmak için itü ydy yeterlilik, toefl ve pde akademik sınavlarına girmem gerek sanırım.İtü ydy sitesinde 201A 112A gibi derslerde muafiyet yoktur gibi bir ifade var anlayamadım.Hazırlık okumadan bölüme başlamak için ne yapmam gerekiyor? İyi günler!
Acemi Denizci
Benim bir arkadaşım hazırlığı atlayıp direkt fakülteye geçti, ikimizde dgs ile geldik ben geçemedim muafiyeti. Senin durumundaki bi öğrenci için muafiyet hakkı verirler vermezler orasını bilmiyorum (istersen ydy öğrenci işlerini falan ara) ama eğer hak tanırsalar, seviyen de dediğin gibiyse rahat geçersin muafiyeti. Meslek dersleri zorlayıcı oluyor, onun haricinde de devam zorunluluğu var bölümde o yüzden aynı anda ikisini yapamayabilirsin.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

21 Online
0 Uye ve 21 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 5987
Dunku Ziyaretler : 4945
Tum Ziyaretciler : 16765232
...