Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
513
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Miço
Merhaba,

1)Muhtemelen İSTE DUİM veya  RTE DUİM gelecek.(227k sıralamam var.) Bu iki okul hakkında bilgi verebilir misiniz? Mesela kampüsün merkeze uzaklığı, okulların imkanları, yurdun okula uzaklığı, ulaşım, şehir yaşamı vs.

2)Okula kayıt için anladığım kadarıyla beden yeterlilik ve sözlü mülakata girmek gerekiyor. Bu aşamada biz tercihi yazdıktan sonra sıralama tutarsa mı cağırıyorlar yoksa okulla vermemiz gereken farklı belge vs. var mı?

3)Mülakatların aşamaları nelerdir?  Askeriye gibi sıkı mı yoksa daha esnek mi? İnternette ki mülakat kılavuzları 2-3 sene öncesine ait bu yüzden sağlam bilgi bulamıyorum.

4)Mülakatları başarıyla geçtikten sonra farklı bir aşama var mıdır yoksa gerekli belgelerle okula gidip direkt kayıt mı yaptırıyoruz?

2 Cevap

0 oy
Miço
seçti
 
En İyi Cevap
Merhaba

DUIM ve GMIM için gemiadamı sağlık raporu almanız gerekiyor. Kayıt aşamasında zorunlu. Gerekli detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

https://www.hssgm.gov.tr/GemiAdamiSaglikIslemleri

Sağlık aşamasında çok zorlamıyorlar. Çok çok önemli bir probleminiz yoksa geçiriyorlar zaten.
Ayrıca bildiğim kadarıyla mülakatlar kaldırıldı. Emin değilim ama yine de zorlayacaklarını sanmam.
Miço
Teşekkür derim.
0 oy
Acemi Denizci
Bende bu sene DUİM bölümüne başlayacağım, tercih listesinden İskenderun Teknik Üniversitesi'ni çıkardım çünkü eğitim kadrosu ve eğitim yetkisi yetersizdi ondan dolayı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesini onun önüne yazdım. İstersen eğitim yeterliliğini vereceğim linkten kontrol edebilirsin https://gbs.uab.gov.tr/gaebs/Public/KurumBilgi.aspx
Miço
Cevap için teşekkür ederim.

Ben 227k sıralamayla son sıralaması 265k olan 8. tercihim RTE ye giremedim. En son 245k ile alan 15. tercihim farklı bir  böüme girdim.

Sizde böle bir olay yaşadınız mı?

Yoksa tercih sırasında bu bölüme özel yapılması gereken extra bir şey vardı da ben mi yapmadım?:(
Miço
Sanırım Gemiyle alakalı bölümlerde bir yükseliş oldu bu sene. 165k yapmıştım ben de Ordu duim geldi.
Acemi Denizci
Çok geçmiş olsun dostum. Ben de 210k ile ucu ucuna yerleştim galiba. Denizcilik bölümlerinde bu sene yükseliş var gibi görünüyor.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

7 Online
0 Uye ve 7 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 1649
Dunku Ziyaretler : 3399
Tum Ziyaretciler : 16721041
...