Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
409
Denizcilik Genel kategorisinde Acemi Denizci

İyi günler, yakın zamanda iş imkanlarındaki azalma, staj bulma zorluğu, mezun sayısındaki fazlalık ve bu fazlalığa bağlı olarak şirketlerin personel maaşlarını düşürmesi gibi konulardan ötürü hayalini kurduğum denizcilik kariyerinden vazgeçme aşamasına gelmiştim. Yakın zamanda bir denizci abimle konuşmam sonucunda durumun gerçekten de böyle olduğunu ancak bu sene artık düzelmeye başladığını sektörde kalifiye eleman ihtiyacının arttığı ve iyi düzeyde yabancı dil gibi şartlardan dolayı bu sene artık iş imkanlarının eskisine göre arttığı ve artmaya devam edeceği gibi şeyler duydum tekrardan umutlarım yeşerdi bir noktada. Burda özellikle @coaxem kaptanımız için soruyorum hocam ben bu sene üniversite sınavına gireceğim ve tercihim İTÜ-DUİM den yana. Eğer itüden mezun olursam aynı zamanda iyi düzeyde yabancı dile sahip bir kişi olarak iş ve staj olanakları benim ve benim gibiler için ne durumdadır ? ve sektör gerçekten bu konularda düzelmeye başladı mı ?

1 cevap

+1 oy
Bilgin Denizci
Selamlar kardeşim, mezun sayısının artması ile staj bulabilme ve iş bulabilme durumu eskiye göre azalma gösteriyor. Ancak iyi derecede ingilizce bilgisi ve mesleki bilgi sahibi olması bir adım öne çıkartabiliyor. Okuldan bağımsız olarak bunları sağlayabilenler yabancı şirketlerde daha rahat iş bulabilmekteler. Şu andaki Rusya-Ukrayna savaşı bir anlamda bize yaradı denilebilir. Yabancı şirketler Rus ve Ukraynalı zabitlerin yokluğunda Türk zabitlere döndüler.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

22 Online
0 Uye ve 22 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 988
Dunku Ziyaretler : 6239
Tum Ziyaretciler : 16766472
...