Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+1 oy
248
Denizcilik Genel kategorisinde Acemi Denizci
Merhabalar, iki sorum olacaktı..

1- Vardiya zabiti ehliyetim var, ehliyetin düşmemesi için 5 sene içerisinde 1 yıl deniz hizmeti gerekiyormuş.. benim de aklıma takılan ben bu 1 yıl hizmeti illa vardiya zabiti olarak mı yapmalıyım.. yoksa bir alt yeterliliğim olan sınırlı vardiya zabiti yeterliliğiyle çalışırsam 5 sene sonunda vardiya zabiti yeterliliğimi de yenileyebilir miyim?

2- Vardiya zabiti ehliyetime ek yeterlilik olarak sınırlı kaptanı alabilmem için deniz hizmeti gerekiyor mu? gerekiyorsa da illa bunun vardiya zabiti olarak mı olması gerekiyor yoksa gemici olarak çalıştığım da sayılıyor mu?

Şimdiden cevaplar için teşekkürlerimi sunarım.

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci
1- Yeterliliğinin düşmemesi için Vardiya Zabiti olarak çalışmalısın. Sınırlı vardiya zabiti gereksinimi olan gemide zaten vardiya zabiti ehliyeti ile çalışabilirsin.

2- Ek yeterlilik için deniz hizmeti gerekmiyor ancak bağlı olduğun Liman Başkanlığı Gemi Adamları Servisi'ne başvurarak daha doğru bilgi alabilirsin. Gemici olarak hizmet yaparak Sınırlı Kaptan ehliyeti alamazsın.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

19 Online
0 Uye ve 19 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 2384
Dunku Ziyaretler : 4080
Tum Ziyaretciler : 16950645
...