Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+1 oy
346
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Acemi Denizci
Genel olarak kafam çok karışık bu konu hakkında çünkü memur bir annem var ve kendisi de dahil 3 kişiye bakmak zorunda. Her ne kadar part time olarak ben de çalışacak olsam da %50 burslu haliyle bile bu işin altından çıkabileceğimizden şüpheliyim çünkü çok fazla masraf var. Ayrıca tam fiyat gözükse ve %50 burslu halinin ne kadar olabileceği hakkında bazı fikirlerim olmuş olsa da sizin de fikirlerinizi almak istedim. Yurt dışı hakkında konuşacack olursam da orada part time çalışarak hem yaşamımı idare ettirebilir hem yine az buçuk gezebilir hem de üni parasını ödeyebilir miyim? Yurt dışında part time iş bulma konusunda çok zorlanır mıyım?

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci

Suny Marite programları için hem İTÜ'ye hemde Amerika'ya ödeme yapıyorsun. Dönemlik 21bin USD civarı ödemesi var.

İstanbul Teknik Üniversitesi, Denizcilik Fakültesi (ITÜDF) ile SUNY Denizcilik Üniversitesi (State University of New York Maritime College (SUNYMC) çift diplomaya yönelik uluslararası ortak lisans programlan 4 yıl sürelidir. İTÜ’deki bir yıllık hazırlık eğitim-öğrenim ücreti 13.360 TL tutarındadır. İTÜ’deki diğer yıllarda ödenecek olan ücretler ise; 1. yıl güz döneminde 12.520 TL, 3. ve 4. yıllarda da her yıl için 25.040 TL olacaktır. SUNYMC ücretine https://www.sunymaritime.edu/cost-aid/tuition-fees sitesinden ulaşılabilir (Regimental - International). Ödemeler, eğitimin ABD’deki kısmı için SUNYMC’a, Türkiye’deki kısmı için ise İTÜ’ye yapılır. Programa ilişkin ayrıntılı bilgiye SUNY Türkiye internet sayfasından ulaşılabilir (https://www.suny.edu.tr/pr/).

Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

8 Online
0 Uye ve 8 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 1108
Dunku Ziyaretler : 5093
Tum Ziyaretciler : 16960130
...