Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+1 oy
207
Gemi Yaşamı kategorisinde Miço
Forumda çok defa günde 3-4 saatlik uykudan bahsedilmiş. Dijitalleşmenin özellikle güverte zabitlerinin şartlarını iyileştireceğini düşünüyor musunuz? Gemicilik (limanlar dahil) şuanda 21.yy'ın imkanlarını gerçekten kullanıyor mu? Gelecekte zabitlerin iş yükü azalırsa zabit sayısı üçten ikiye düşebilir mi? Kendi çalışma hayatınız boyunca gelişen teknolojinin şartları iyileştirdiğine ve çalışma yükünü azalttığına şahit oldunuz mu?

1 cevap

+1 oy
Bilgin Denizci
Teknoloji ve prosedürlerdeki ilerlemeler, mesleğin aslında daha da zor hale gelmesine neden oluyor. Örneğin, eskiden kağıt formlar kullanılarak yapılan günlük, haftalık ve aylık kontroller, bilgisayar sistemine geçildiğinde şirket tarafından anlık olarak izlenebilir hale geldi. Birkaç gün gecikme olduğunda, filo müdürlüğünden hemen aramalar gelmekte. Eskiden işleri boş günlerde planlamak mümkünken, şimdi işlerin günü gününe yapılması gerekiyor.

Bu durumun yanı sıra, limanlarda teknolojinin daha fazla kullanılması operasyon sürelerini önemli ölçüde azalttı. 10 yıl önce 2-3 gün süren liman ziyaretleri, şimdi birkaç saate kadar düşmüş durumda ve gemi operasyonları oldukça kısa bir sürede tamamlanıyor. Ancak, bu durum personelin dinlenme saatlerini olumsuz yönde etkileyerek, limanda dışarı çıkmasını neredeyse imkansız hale getiriyor.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

10 Online
0 Uye ve 10 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 8448
Dunku Ziyaretler : 5093
Tum Ziyaretciler : 16967470
...