Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+2 oy
1.0k
Denizcilik Genel kategorisinde Acemi Denizci
Yeni denize çıkacak bi zabit için , tecil bitimine bir iki ay kaldığında , şirketler bunu sorun etmez mi , ?  kontrat dahilinde denizdeyken askerlik tecilin bittiğinde ne yapıyorsun . Kontrat süresince ertelettik diyelim.Kontrat bitti türkiye ye izne geldin o zaman ne yapcaz .Askere gitmek zorunda kalıyor muyuz .

Açıkcası aslında sormak istediğim , ilk denize cıkısım , askerlik tecil bitimine bi kaç ay kala olcak . Sizce buna uygun bir şirket bulmak , askerliği erteleyip bedelli yapmam mümkün olur mu ? sıkıntı ceker miyim o konuda ?

1 cevap

+1 oy
Bilgin Denizci
Eğer fakülte mezunu isen, mezuniyetten sonra 2 sene tecil hakkın bulunuyor.

Askerlik tecilinin bitmesi hemen askere alınacağın anlamına gelmiyor, iki yoklama döneminde tecil yaptırmayıp bakayaya kalman gerekiyor vs.

Gideceğin ülkede TC Konsolosluğu veya Büyükelçiliğine bizzat başvuru gerekiyor, bazı ülkelerde ise Amerika gibi posta yolu ile de kabul edilebiliyor. Yani biraz zorlu bir yol. Zaten başvuru yaptığında en az 1 sene tecil ediliyor, yani kontrat süresince değil.

Bedelli değil bahsettiğin, yabancı bayrak yurtdışı çalışma durumunda dövizle askerlik. Bunun içinde 36 aylık periyotta en fazla 6 ay Türkiye'de olabilirsin. Türkiye bağlantılı gemiler ve yakın sefer çalışanlar bu nedenle sıkıntılı.
Acemi Denizci
Bu arada Bizlerin sorularını cevapsız bırakmadığınız için çok teşekkür ederim.  Ciddi anlamda çok yararlı bir platform.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

4 Online
0 Uye ve 4 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 442
Dunku Ziyaretler : 8298
Tum Ziyaretciler : 16883795
...