Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+1 oy
1.7k
Denizcilik Genel kategorisinde Miço
Merhabalar mezun olup vardiya zabiti olunca askerlikle ilgili önümüzdeki seçenekler nelerdir bununla ilgili merak ettiklerim var. teşekkürler.

1- askere alırlarsa bizi illa deniz kuvvetlerinde mi görev alıyoruz yoksa başka kuvvet komutanlıklarında görevlendirme söz konusu mu?

2- askerlik yapmak istemezsek dövizli olarak yapabiliyormuyuz? (Yabancı bayrak gemiye çıkarsak hukuken yabancı ülke toprağında çalışıyoruz diye biliyorum)

3- Gerçekten başka ülkede kurulu bir şirkette iş bulup gemide olmadığımız zamanı da yurtdışında geçirme imkanı bulursak nasıl seçenekler mevcut.

not= bedelli yapma opsiyonu olduğunu biliyorum fakat 1 ay dahi kışlada bulunmak çekilir çile değil benim için o sebeple diğer seçenekleri merak ettim.

1 cevap

+2 oy
Bilgin Denizci
seçti
 
En İyi Cevap
1) Tamamen rastgele oluyor Jandarma ve Karacı olarak yapan arkadaşlarım var. Ancak mesleki belgelerini ibraz edince Denizci olabiliyorsun.

2) Yabancı Bayrakta hizmetle dövizle askerlikten faydalanabiliyorsun ancak bu biraz sıkıntılı, Türkiye uğraksız bir gemide bulunman ve 3 sene (1095 gün) Türkiye dışında olup, Türkiye'de bulunma sürenin 3 senede 6 ayı geçmemesi gerekli. Dış ülkelerdeki bulunan TC Konsolosluklarından tecil yaptırman gerekiyor.

3) Yurtdışında bulunan bir şirketin gemisinde çalışmanın oturum veya vize gibi herhangi bir faydası yok. Yine turist vizesiyle ziyaretçi olarak girebiliyorsun.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

16 Online
0 Uye ve 16 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 4221
Dunku Ziyaretler : 4945
Tum Ziyaretciler : 16763466
...