Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+3 oy
342
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Miço

GÖRKEM ABİ BU HABERLER COĞALMAYA BAŞLADI. HAYATIMIZDAN 5 YIL VERİP BU BÖLÜMÜ OKUCAZ BU AZIMSANCAK BİRŞEY DEĞİL. VEBUNUN SONRASINDA BÖYLE BİRŞEY CIKARSA BİZ NEYAPARIZ. SİZ BİLİRSİNİZ AZCOK DUYUMLARINIZ VARMI BUNLARA DAİR. MEZUN OLUP ASKERLİK FELAN TOTALDE 6 YIL SONRA NE OLUR DURUM TAHMİNİNİZCE? SATEN MEZUN SAYISININ GİTTİDE ARTTIĞI VE SUANDA BASLAMIS OLAN SIKINTILAR VARMIŞ DUYUMLARA GÖRE. LÜTFEN AYDINLATIRSANIZ COK SEVİNİRİZ.

Akıllı İnsansız Gemiler Ekonomik Olarak Mantıklıysa Mutlaka Denizlerdeki Yerlerini Alacaktır…

"20 yıl önce makinisti olmayan trenler olacak deseler şaşırırdık ama şimdi çok normal geliyor" sözleri ile konuşmasına başlayan LISCR Istanbul Bölge Müdürü Erhan Esinduy, "Akıllı insansız otonom gemiler üzerine geliştirilen projeler var, test ediliyorlar. Verimli olacaklar mı olmayacaklar mı henüz bilmiyoruz. Kazalarda insan hatası tartışılan bir konu ama otonom bir gemiyi, uzaktan da olsa yine bir insan yönetecek" dedi.

Geleceğin gemilerinin enerji verimliliği yüksek çevre dostu gemiler olacağını belirten ClassNK İstanbulMüdürü Serdar Faik Atukeren," Akıllı insansız gemilerin gelecekte denizde olmaması için bir neden görmüyorum. Bu mekanik çözümü olan bir konu. Bugün sektörde halihazırda çalışmaların yüzde 15'i yapay zekanın yardımı ile yürütülüyor. Neden olmasın?" dedi.

Marlow Navigation İş Geliştirme Danışmanı Diederik Legger, "Eğer akıllı insansız gemiler ekonomik olarak mantıklıysa mutlaka denizlerdeki yerlerini alacaktır. Bugün kullandığımız teknolojinin yerini neyin alacağını şimdiden bilemeyiz. Belki bu konuda çalışan bilim kadınları veya bilim adamları pervanenin yerini alacak yeni bir tasarım keşfedecekler" dedi. 

1 cevap

+2 oy
Bilgin Denizci
Bunlar şu an için çok ekstrem projeler ancak yaygınlaşması ve piyasaya gelmesi bir 5-10 yılı bulur ve haliyle tabiki etkiler.

Şu an bile otomasyon (makine dairesinde vardiya tutulmayan) bilgisayar kontrollü gemilerin gelmesiyle makine tayfa sınıfı azaltıldı, eskiden 30-35 personelle idare edilen gemiler bugün 12-20 arasında personelle idare edilmeye başlandı.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

14 Online
0 Uye ve 14 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 7784
Dunku Ziyaretler : 5093
Tum Ziyaretciler : 16966806
...