Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
361
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Acemi Denizci
İyi günler! Makine mühendisliği son sınıf öğrencisiyim. Haziran 2018'de mezun olacağım ve 25 yaşında olmuş olacağım. Uzak yol vardiya mühendisliği (Çarkçı) olabilmem için, Temmuz 2018'den itibaren ne kadarlık bir eğitim sürecinden gecmeliyim? Egitime nasıl baslamalı, başlangıç ve aşamaları nelerdir? Sizin tahminize göre, ne kadar süre sonra, yani kaç yaşında başlamış olurum? Şimdiden çok teşekkürler!

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci
Öncelikle geç bir yaş değil ancak 10 Şubat’ta yayınlanan yeni  Gemiadamları yönetmeliğine bakmak gerekir. Makine mühendisleri intibak eğitimlerinin kaldırılması gündemdeydi.

Öncelerden gemi makine mühendisliği eğitimi kısıtlı ve az sayıda okulda verildiğinden yeterli mezun sayısına ulaşılamıyordu bu nedenle intibak eğitimi verilmeye başlandı. Ancak günümüzde yeni açılan okullarla beraber mezun sayısı yeterli seviyeye ulaştı. Yakın bir gelecekte kaldırılacağını düşünüyorum.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

17 Online
0 Uye ve 17 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 1917
Dunku Ziyaretler : 5670
Tum Ziyaretciler : 16955847
...