Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
8.2k
Denizcilik Genel kategorisinde Acemi Denizci
Şu an bir gemi makineleri işletme mühendisi kaç para maaş almaktadır başlangıçta ve en son gelinen seviyede yani çarkçıbaşı ya da uzakyol başmühendisi olunduğunda alınacak maaş ne kadardır bilgi verebilirmisiniz?

1 cevap

0 oy
Miço
seçti
 
En İyi Cevap
çalıştığın gemiden,tecrübenden her türlü faktörden farklilik gösterebilir.minimum 1500-2000 $ civarı.tabii daha ucuza çalışan hint endonezyalı filipinli personelden sıra gelirse.
Miço
Türk armatörler türk yerine hint endonezyalı filipinli  ucuz personel çarkçı tercih ediyorlarmı?
Usta Denizci
düzenledi
Bahsedilen zaten Türkiye için değil, tüm Dünya için geçerli bişi. Yani Türkiye'de "gürcü-azeri-filipinli vb." personel çok fazla ve inanın Filipinli dışındakiler çok ucuza çalışıyorlar. Sırf mesleğe para için giriyorsan çok şey kaybedersin.
Acemi Denizci
teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için.İnternette okudum bu meslekle ilgili 2500-3000 dolar filan diyorlardı başlangıç için ama eski bilgilerdi bir de yabancı personelin bu kadar çok ağırlıkta olduğunu bilmiyordum gerçekten.Tekrar sağolun.
Miço
Para kazanmak dışında başka hangi insan denizcilik sektörüne girer? Şimdi ben uzakyol vardiya mühendisi olursam çok işsizlik çekermiyim? 1500-2000 dolar iş zor olsada nitekim güzel para
Usta Denizci
Senin düşüncendekiler yüzünden sektörde maaşlar düştü zaten.
Miço
İhtiyac sahibi olmasa kimse ucuza çalışmaz. Kimse daha az para kazanmak istemez.''Benim'' yüzümden değil. Ulaştırma denizcilik ve haberleşme bakanlığının denizciye sahip çıkması gerekiyor ama nerede.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

11 Online
1 Uye ve 10 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 2834
Dunku Ziyaretler : 6239
Tum Ziyaretciler : 16768318
...