Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
697
Denizcilik Genel kategorisinde Acemi Denizci
Merhabalar Yabancı bayrak gemilerde çalışıyorum ve tecil alıcam yakın zamanda fakat bir şey öğrenmek istiyorum. Mesela çalıştığım yabancı bayrak gemi avrupa Türkiye seferleri atıyor yani türkiyeye giriş çıkış yapıyor sürekli bu sorun yaratıyor mu ? Ama bayrak yabancı bayrak Bu konuda konsolosluk sitesinde bilgi yer almıyor.tecil IPTAL olmuyor diyen de var oluyor diyende var net bilgisi olan var mı ?

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci
Öncelikle askerlik durumun ne şekilde tecilli? Eğer yabancı bayrakta çalışıp döviz ile yurtdışında çalışanlar için askerliğe başvuracaksan geçmiş olsun. 3 sene - 1095 gün fillen yurtdışında kalman gerek, senede maksimum 60 günü geçmemen gerek Türkiye'de kalış sürelerin. Türkiye bağlantılı gemide isen sürekli giriş yapıyorsun ve bu 60 gün süreden yiyor.
Acemi Denizci
Evet yurt dışı yabancı bayrak ta çalışıyorum Diye tecil alacağım dediğiniz gibi gemi türkiyeye geldiğinde ben izine geldiğimde o 6 ay süre türkiyede bulunma süresi var onu asarsam iptal oluyor mu ? Neye göre tespit ediyorlar
Acemi Denizci
1 takvim yılı içerisinde 184 günden daha fazla süre boyunca Türkiye'de bulunursan tecilin bir daha yapamamak üzere yanıyor. Yani tekrar tecil ettiremiyorsun.

Gemi Türkiye'de liman yaptığı zaman(Tüm personelin pasaportlarına yurda giriş mührü basılıyor) o 184 günlük süreden harcanır. Eğer harcanmasını istemiyorsan tebliğ tebellüğ tutanağı tutabilir kaptan-acenta. Bu tutanakta liman polisine 'ben gemiden inip yurda giriş yapmayacağıma dair garanti veriyorum dolayısıyla pasaportuma yurda giriş yapılmasına gerek yoktur' demiş oluyorsun.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
21 Aralık 2018 Denizcilik Genel kategorisinde yesil33 Acemi Denizci sordu
+1 oy
1 cevap
9 Ağustos 2019 Denizcilik Genel kategorisinde Tabare Viudez Miço sordu
0 oy
1 cevap
11 Aralık 2018 Denizcilik Genel kategorisinde yesil33 Acemi Denizci sordu
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

7 Online
0 Uye ve 7 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 3017
Dunku Ziyaretler : 8298
Tum Ziyaretciler : 16886370
...