Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+1 oy
4.2k
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Acemi Denizci
Selamün aleyküm ben şu an denizcilik 1. Sınıf öğrencisiyim hedefim üniversite ile beraber gemiye atılmak sorum şu şey olacaktı tecrübeli denizci abilerim eğer siz şu an benim yerimde olsanız liseye makine mı güverte mi okurdunuz ve üniversiteye gitmek gelecek denizcilerin iş bulması için önemli mi ? Ne gibi tavsiyeler verirsiniz makine mi yoksa güverte mi çoğu kişi makinenin iş olanağını daha çok diyor fakat güverteci olarak 4 veya 2 yıllık üniversite bitiren birisi iş bulamaz mı ve iş bulma grupların da gördüklerime göre o konuşulan gemici maaşları pek gerçek değilmiş fakat her türlü belgeyi eğitimi alan bir denizci iyi bir iş bulamaz mı
Acemi Denizci
Şuan denizcilik meslek lisesi güverte son sınıf öğrencisiyim. 3000grt vardiya zabiti ehliyetini alan son posta biziz. 2015 kayıtları ve öncesi bu yeterliliği alıyor. Bu işin fakültesini okumak istiyorsan sana tavsiyem bir anadolu lisesine gitmendir. Denizcilik meslek lisesinde meslek dersleri ağırlıklı olduğu için matematik fizik kimya türkçe gibi derslerin saatleri çok az ve üniversite sınavı için inan bana yeterli olmuyor. Anadolu lisesinde mesleki dersler olmadığından bu derslere yoğunluk çok fazla eğer biraz da gayret edip çalışırsan üniversitesini kazanma şansın meslek liseslilere göre daha fazla. Yani Fakülte kazanmak için iyi bir anadolu lisesine gitmeyi hedefle oradan matematik, geometri gibi sayısal derslerinin temelini sağlam oturt. Biraz çaba ve azimle fakülteyi kazanacağına eminim. Başarılar.. Denizcilik meslek lisesi hakkında aklına takılan herhangi bir soru işareti var ise yardımcı olabilirim.
Acemi Denizci
Teşekür ederim değerli yorumun için denizcilik lisrsini bitirip gemiye atılıp para kazanmak isteyen arkadaşlarım var bu olanak gerçek mi çoğu dinlediğim yorumlarda böyle bir şeyin olamayacağını duydum tecrübesiz bir gemiciye asgari ücretten yüksek bir miktar verilmeyeceğini duydum  bu konu hakkında birde senden bilgi alsam..:)
Bu arada senin hedefin ne ileriki zaman için şimdiden teşekkürler
Acemi Denizci
Verdiğim yanıtta da görüldüğü üzere denizcilik liselerinin yeterliliği düşürüldü. Yani liseyi bitirip ticari gemilerde çalışma olasılığı yok. kaldı ki bu konuda 2 yıllık üniversite mezunları bile sıkıntı çekebiliyor. Lütfen o arkadaşlarına söyle hayaller aleminden çıksınlar  :) Yeterlilikler düştükten sonra denize çıkıp para kazanmak çok zor hatta imkansız denilebilecek seviyede. Güncel maaşlarla ilgili fazla bilgim yok fakat maaşlara gemi türü, seyir bölgesi gibi faktörler eklenince değişiklik gösterebilir. Onun dışında üniversiteye hazırlanıyorum. Hedefim tabii ki 4 senelik Denizcilik fakültesi.

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci
Öncelikle yazımındaki kavram kargaşasını ortadan kaldırayım. Gemici olarak "Tayfa" sınıfı isimlendirilir (Gemici,Usta Gemici vs.) okul okuyan ve yönetici olacak sınıf ise "Zabitan" olarak (Güverte Zabiti, Makine Zabiti vs.)

Denizcilik Lisesi mezuniyeti ile artık ehliyetleri çok yetersiz olduğu için çalışma imkanı bulamayacaksın, aynı problem 2 senelik meslek yüksek okullarında da mevcut. Bu nedenle 4 senelik Denizcilik Fakültesi eğitimlerini hedeflemelisin.

İş konusuna gelecek olursak lise ile beraber önünde fakülte okuyacağını varsayarak 8 seneden fazla sürecek bir süreç var. Sen mezun olana kadar çok şeyler değişir.

İlgili sorular

Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

15 Online
0 Uye ve 15 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 1088
Dunku Ziyaretler : 6239
Tum Ziyaretciler : 16766572
...