Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+2 oy
2.1k
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Miço
Ben şu an gemi makineleri işletme Myo okumaktayim sahil güvenlige geçmek istiyorum acaba geçişler nasıldır mantıklı bir hareketmidir? Maaşlar nasıldır gemi kadar sağlam kriterleri var mıdır teşekkürler

2 Cevap

0 oy
Bilgin Denizci
Sahil Güvenlik belirli zamanlarda alım yapıyor.

Belirli sağlık ve bedensel yeterlilik kriterleri var.

İçişleri Bakanlığı’na bağlı olduğu için maaşlar devlet memurları gibidir.
0 oy
Miço

Mantıklı bir hareket olup olmaması zamana ve kişiliğine bağlı. Sahil güvenliği kara kuvvetleri ya da deniz kuvvetleri ile bir tutmak saçmalıktan ibaret olur ama askerliğin geldiğinde askeriyeyi, askeri yaşantıyı biraz tanıyıp siville muhakemesini iyi yaparsan bu kararı vermende önemli bir done olur. Çok kritik bir karar, hayatının yönünü değiştirecek bir karar. Ben de KHO bırakıp denizciliğe geçtim, öğrenci olmama rağmen hayatım neredeyse tamamen değişti diyebilirim. Pişman mıyım? Evet, çok pişmanım. Denizcilik sektörünün bu kadar boktan bir halde olduğunu bilmiyordum. Askeriyedeki devrelerime laf ederken daha beter seviyedeki insan grubunun arasına düştüm. Neyse.

Sahil güvenlik komutanlığı belirli dönemlerde belirli kriterlere göre alım yapar. (Her alımda değişebiliyor, iyi takip etmek gerek.) MYO mezunu olacağın için astsubay kadrosuna geçersin. 4 yıllığa tamamlayıp (tamamlanabiliyorsa) subay kadrosuna geçmek bence en mantıklısı en azından özlük hakları nedeniyle. Araştırdıkça beni daha iyi anlayacaksın.

Sahil Güvenlik Komutanlığı -  Astsubay Klavuzu:

https://www.sg.gov.tr/orta/2019_Astsubay%20Kilavuzu.pdf

Özel sektörde kazancın buradaki kazancına göre fazla olacaksa bir kaç yıllığına denize çıkıp sonrasında sahil güvenliğe geçmek evlenmeyi düşünüyorsan iyi bir seçenek olabilir ama askeriyeye ne kadar erken girersen o kadar iyidir bu da ayrı bir mevzu. Öteki yandan alımlar doyma raddesine geliyor alımlar azalacak, aranılan nitelikler arttırılacak... Bunun ayarlamasını iyi yapmak gerekiyor.

Yazacağım o kadar çok şey var ama toparlayamıyorum. Detay sorular sorarsan daha kolay yardımcı olabilirim. 

PS, ekşi sözlük ya da twitter kullanıyorsan bana kullanıcı adını ver ben sana ulaşırım.

İyi günler.

 

Acemi Denizci
Benim Oğlumda bu sene 2 yıllık deniz ulaştırma okuyup sahil güvenliğe girmek istiyor . Sizce mantıklı mı . Çünkü bu bölümün iş imkanlarını kısıtlı diyorlar
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

16 Online
0 Uye ve 16 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 1363
Dunku Ziyaretler : 4080
Tum Ziyaretciler : 16949624
...