Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
1.4k
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Acemi Denizci
Merhaba 9 Eylül üniversitesinde bu bölümü okumak istiyorum ancak kafam çok karışık. Zahmet olmazsa bir bilgilendirme yapabilir misiniz iş bulma, maaş, şartlar hakkında? Amacım uzakyolda çalışmak bu arada.

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci
Dokuz Eylül Üniversitesi sektörde iyi bilinen ve eğitim imkanları olan bir okuldur.

İş bulma tamamen sana bağlıdır, staj döneminde ve okul döneminde geçireceğin zamanlar belirleyici olur. Tabiki her bölüm mezunu gibi işsiz kalma durumu olabilir ancak kendini mesleki ve dil olarak geliştirdiğinde bu tip problemler olmayacaktır.

Maaş çok değişken, gemi tipi, şirket, sefer bölgesi, gemi bayrağı vs. gibi birçok etken var etkileyen.

Gemide şartlar malesef çok ağır ve zor, bunun bilincinde olmadan bölüm tercihi yapan arkadaşlar malesef ilk stajdan sonra başka bölümlere yöneliyorlar. Gemi ile ilgili hayalleri dünyayı gezmek ve bol para kazanmak üzerine olan arkadaşlar malesef çok büyük hayal kırıklığına uğrayarak okulu bırakıyorlar.
Acemi Denizci
Hocam peki bu okulu bitirince direkt olarak uzakyol vardiya mühendisi mi oluyoruz? Ben diyorum ki 4-5 sene uzakyolda çalışıp para birliktirsem daha sonra düzenli bir hayata geçerim, mesleğimi karada devam ettiririm.. Sizce bu mümkün mü? Denizi ve makineleri gerçekten seviyorum ama çok düşük paralara çok kötü şartlarda çalışmak istemem.  Çekincem bu yüzden. Ayırca bu okulu bitirenler başka hangi alanlarda çalışabiliyor? Çok teşekkürler:)
Bilgin Denizci
Gemide stajları tamamladıktan sonra Uzakyol Vardiya Mühendisi olmak için sınavlara giriyorsun bunun dışında birde dil sınavına girmen gerekiyor.

4-5 sene biriktirdiğin para ile malesef hiçbirşey yapamazsın. Çünkü gemide çalıştığın seneleri 8ay maksimum olarak hesap et maaş olarak.

Denizcilik ile eğitim veren okulların amacı "Gemide" çalışacak personel yetiştirmektir. Karada denizcilik eğitimi alanlar için iş imkanı çok çok azdır. Bunun içinde ya torpil ya da şansın yanında mesleki tecrübe gerekir.
Acemi Denizci
Anladım hocam çok kararsızım bu bölümü yazsam mı yazmasam mı diye. Bir yandan makine mühendisliği diyorum bir yandan da gemi makineleri... Sizce ne yapmalıyım?
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

13 Online
0 Uye ve 13 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 10240
Dunku Ziyaretler : 3375
Tum Ziyaretciler : 16896966
...