Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+1 oy
982
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Miço
İTÜ DUİM okurken aynı zamanda bir mühendislikle çap yapma imkanımız yokmu?Eğer sağlığımızı kaybedersek gemiye çıkamayacağımız için denizcilik üzerine devam edilebilecek bir alan yokmu,ünide çap yapamıyormuyuz?Teşekkür ederim

3 Cevap

0 oy
Bilgin Denizci
Denizcilik Bölümleri 7 eğitim yarı yılında bittiğinden dolayı dersleri diğer mühendisliklere göre daha sıkışık ve saat olarak fazladır. Bundan dolayı ÇAP imkanı yoktur.

Ancak mezun olduktan sonra başka fakültelerde okuyabilir ya da yüksek lisans yapabilirsin.
0 oy
Usta Denizci
ÇAP yapanlar var İTÜ Denizcilikte, ama tamamen boş bir çaba, asla işine yaramayacak, iki ayrı mesleği asla icra etmek mümkün değil. Gemi makineleri işletme mühendisliği ve deniz ulaştırma işletme mühendisliği aşırı derecede alakasız bölümler, bu bölümlerin stajlarını bile ayrı ayrı yapmak kişinin en az 1.5 -2 yılına bedel. Ayrıca tanıdığım bir arkadaşım hem gemi makineleri hemde deniz ulaştırma mezunu, gemiadamı cüzdanına sadece birini işlettirebildi, kesinlikle bakanlık 2 belgeyide işletmiyor, ama gemide çalışmaktan başka bir düşüncen varsa yazarsan belki fikir sunabilirim.
0 oy
Miço
İTÜ-Makine 3.cü sınıftan bir arkadaşımız Endüstri bölümünde ÇAP yapmakta, onunla temasa geçersen yardımcı olacaktır. DENARK grubuna yaz oradan bulursun.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

11 Online
0 Uye ve 11 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 3220
Dunku Ziyaretler : 4945
Tum Ziyaretciler : 16762465
...