Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+1 oy
462
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Acemi Denizci
Kanada da vatandaşlık almanın ortalama 3-4 yıl olduğunu öğrendim, üniversite sonrası vatandaş olup kanada ehliyeti almak gibi bir düşüncem var. Bizdeki duim orada tam ne olarak geçiyor? Marine navigation engineer gibi bir şey mi?

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci

Kanada'da üniversiteler ücretli yaklaşık 25-30.000 Kanada Doları ödemen lazım (Sadece okul, yaşam ve barınma masrafları hariç)

Bunun dışında Türkiye'de Fransız kökenli (St. Benoit, St. Joseph) gibi okullar hariç malesef orada eğitim almak için tanınırlığı olmadığından ya da BC & Yukon ders programlamasına uymadığından kabul olmuyor. 

Aşağıda örnek bir okul verdim, giriş yeterliliğinde zaten ilk maddede eleniyorsun, ana dili İngilizce olan bir ülkede 2 yıl öğrenim diyor ;

Step 1: Meet the following entrance requirements

  • English: two years of education in English in an English-speaking country with one of the following:

https://www.bcit.ca/study/programs/2535dipts#entry

 

 

Nautical Sciences olarak geçer bölüm adı ancak tam Duim eşdeğeri değildir, genelde onlarda ehliyetler Coastal veya Grosstonaj sınırlı başlayıp hizmetle yükseltmeye dayalı oluyor.

 

 

Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

22 Online
0 Uye ve 22 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 2403
Dunku Ziyaretler : 18123
Tum Ziyaretciler : 16907252
...