Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
1.6k
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Miço
Ben mf4 den 75200 yaptim itu duim yada gmim istiyorum sizce girebilirmiyim hangisini secsem benim icin iyi olur piyasada acik hangi yonde birde fakulte mezunu ile ekol denizcilik gibi bir yerde egitim goren bir kisinin farklari ne. yani ben simdi herhangibir universitede bi bolum okuduktan sonra ekol denizcilikte egitim aldiktan sonra fakulte mezunu ile ayni sartlarami sahip olacağım simdiden cevabiniz icin teşekkür ederim
Miço
Kendin için hangisinin iyi olduğunu düşünüyorsan onu seç ancak gmim'in ülke çapında daha az öğrenci alıp mezun verdiğini hatırlatırım. Bu makas sen okula girip mezun oluncaya kadar dahada çok açılacak ve piyasadaki mezun gmimci sayısı daha az olacağı için daha rahat iş/staj bulursun. Bunlar ülkenin gerçekleri ama senin kendi gerçeklerinde önemli.

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci
seçti
 
En İyi Cevap
Ekol denizcilik gibi yerler kurstur, en basitinden üniversite diploman olmayacak.

İkincisi Uzakyol Vardiya Zabiti / Mühendisi ehliyeti alamayacaksın. Terfi zamanın geldiği zaman yine 1,5 senelik kursa gitmek, KPDS (Kamu personeli dil sınavını) geçip puan almaya çalışacaksın yoksa terfi sınavlarına giremiyorsun.
Miço
yeniden gösterildi
Peki gmim mezunlari karada makine muhendisi gibi is bulabiliyormu farklari ne  yada makine mühendisi gemilerde is bulabiliyormu
Bilgin Denizci
GMİM gemide çalışacak personel yetiştirir, eğitimleri gereği gemide bulunan ana ve yardımcı makineler, bunların diğer aksamları ve devreler üzerinedir.

Makine mühendisi ise daha genel olarak tüm makine sistemleri üzerine eğitim görür ancak üst eğitimler ile spesifik makinelerde uzmanlaşabilir.

Normal makine mühendisleri gemilerde çalışamazlar.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
+2 oy
1 cevap
26 Ocak 2017 Denizcilik Eğitimi kategorisinde Poisan Acemi Denizci sordu
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

9 Online
0 Uye ve 9 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 3257
Dunku Ziyaretler : 6239
Tum Ziyaretciler : 16768741
...