Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+1 oy
808
Denizcilik Genel kategorisinde Acemi Denizci
Sektörde işsizlik oranları yüksek mi? Açıkta kalma ihtimalimiz ne kadardır sizce? 2008 dünya ekonomik kriz öncesi denizcilik sektörü oldukça iyiymiş fakat son 10 yılda birçok şeyin değiştiğini de göz ardı edemeyiz. Koskoca kaptana bile 10 bin lira maaş teklif eden yerler varmış... Vaziyet içler acısı. Ben yine de mesleğin içinde olmadığım için çok fazla şey bilmiyorum. 2024'te durum nasıl olur sizce? Geleceği parlak bi' bölüm mü? Burada gerçekten tecrübeli kişiler var anladığım kadarıyla. Yardımcı olabilir misiniz rica etsem ?

3 Cevap

+1 oy
Usta Denizci
Diğer bazı mühendislikler kadar işsizlik sorunu olmasa da geçmiş yıllara göre işsizlik başlamış durumda. Bundan 5 sene sonra da inanılmaz derecede bir değişim olmaz ancak okul sayısı arttığı için mezun sayısı artmakta ve bu da işsizliğe sebep oluyor. 2024 için değil de bir 10 sene sonrasını düşünürsek kesinlikle parlak değil.
Usta Denizci
Mühendisliklerle karşılaştırmak saçmalık. Bölümün isminde yazdığı gibi herhangi bir mühendislikle alakası yok, gemide anlarsın.
Usta Denizci
Bölüm mf ile öğrenci alıyor mf bölümündeki öğrencilerde genelde mühendislikleri tercih ediyorlar ve bunun içinde arkadaşın tercih edebileceği diğer bölümlere kıyasla bu şekilde dedim .İşin mühendislikle ilgisi olduğunu belirtmedim.
0 oy
Usta Denizci
Kardeşim mesleğin en ana temel 2 sorunu var. Bunlardan birincisi, aşırı derecede insan yığını olması, ikincisi şirketlerin Türk personelin kalitesizliğinden ötürü yabancılarla çalışma istekleri. Dolayısıyla cidden işler çok zor. Bedava çalışacaksın 1 yıl boyunca, yani staj yapacaksın, onu bile bulamıyoruz.
+1 oy
Acemi Denizci
Arkadaşlardan biri her sorunun altına hiç iş yok diyip duruyor,kendisi 2 yıllık mezunmuş tabiki iş bulamaz.İşssizlik sorunu evet geçmişe göre bir miktar var ama kesnilikle fazla değil
Usta Denizci
Kardeş fakültelerden çok tanıdık var, insanlar bulamıyor, yalan mı konuşacam.
Usta Denizci
Ama haklısın, fakülteler yine de bir şekilde iş bulabiliyorlar, benim gibiler de hep işsizler.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

13 Online
0 Uye ve 13 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 3839
Dunku Ziyaretler : 4945
Tum Ziyaretciler : 16763084
...