Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+2 oy
944
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Acemi Denizci
32 yaşında, farkli univ. bölümleri bitirdim ama onlardan bagimsiz farklı işler yapmaktayim. Guverte ile yağcı egitimi arasinda kaldim. Hem sağlık açısından kalici zarar gelmesin istiyorum. Bi yandan da getirisi olsun istiyorum. Maaşları belirtirseniz sevinirim. Hangisini tercih etmeliyim? Güverte mi yağcı mı? Biraz daha ayrıntı istiyorum sizlerden açıkçası. Teorik ile pratik aynı değil malum. Ozet gececek olursak, guverte biraz daha amelelik isler (o da sıkıntı değil), yağcı kismi da fazla kirli ve gürültülü. Ama maaşlar hakkinda bir bilgim yok. Aydınlatırsanız çok sevinirim. Zamanım daralıyor.

1 cevap

+1 oy
Bilgin Denizci
Eğer karada mevcut işin varsa girmeye değmez. Sektörde Gemici yada Yağcı açığı yok, gazete ilanları, kariyer sitelerinde ve bazı sitelerde sanki çok açık varmış acil personel aranıyormuş gibi "Vasıfsız işçiye xxxx$ maaş her 3 ayda bir ikramiye" ilanlarda dolandırıcılık yapıyorlar.

Yetkili bir kursa gidip cüzdan ve sertifikaları çıkartsan bile iş imkanı yok, zaten halihazırda sektörde her 5 haftada kursu bitiren birçok adam mevcut ve denizcilik firmaları tarafından tercih edilmiyorlar. Piyasada yeni tayfa sınıfında işe girecek personelsen ve eğer referans olacak tanıdığın yoksa çok zor. Türk firmalarında 3000-3500 Lira maaşla tecrübeli adam arıyorlar.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

10 Online
0 Uye ve 10 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 3355
Dunku Ziyaretler : 6239
Tum Ziyaretciler : 16768839
...