Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+12 oy
722
Denizcilik Genel kategorisinde Acemi Denizci
Merhaba, umarım ön yargıyla yaklaşmadan düzgün bir şekilde cevap verirsiniz. Ben DUİM okumayı düşünüyorum ve büyük ihtimalle okuyacağım. Denizi ve denizciliği çok seviyorum. Ama tabii ki de para da önemli bir etken. Özellikle ailem mesleğimin geleceği hakkında endişeli. 2016, 2017 yıllarında yazılmış yazılara baktığımda ve İTÜ'nün 2018 ve bu sene yaptığı tanıtım videolarında işe başlama maaşının en düşük 2000-2500$ olduğuna vurgu yapılıyor. Ancak son zamanlarda hem bu foruma girilen hem de başka sitelerde de gördüğüm bazı yazılarda maaşların 3000 TL gibi, yani asgari ücretten hallice, bir ücret olduğu söyleniyor. Bu konuda gerçekten bilgili birilerinin beni ve diğer merak edenleri detaylı bir şekilde aydınlatmasını umuyorum. not: fiyatların gemiden gemiye, firmadan firmaya değiştiğinin farkındayım, o tarz cevaplar vermektense daha net cevaplar bekliyorum, herkese saygılar.

1 cevap

+1 oy
Bilgin Denizci
seçti
 
En İyi Cevap
Türk Bayraklı gemilerde dövizle maaş yönetmelik ile yasaklandı.

Geminin sefer bölgesine, gemi tipine, gemi bayrağı ve şirkete göre değişken maaşlar var.

Başlama maaşı ortalaması diye birşey yok....

Dökmeci yabancı bayrak gemide 1500/2000 dolar alabilirsin, Türk Bayraklı gemide de 8000Lira civarında olabilir. Ancak artan Uzakyol Vardiya Zabiti sayısıyla aynı şirket içinde aynı gemide aynı yeterlilikte personele bile farklı maaş verilebiliyor.

Asgari ücretten hallice maaşlar tayfa sınıfı için başlangıçta geçerli.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

6 Online
0 Uye ve 6 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 1057
Dunku Ziyaretler : 6239
Tum Ziyaretciler : 16766541
...