Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+1 oy
583
Denizcilik Genel kategorisinde Acemi Denizci
Bu sene sınava girip tercih yapacağım. DUİM dışında bölüm yazmayı düşünmüyorum. Fakat sitede ki sorular kafamı karıştırdı. Bakanlık tarafından ehliyet yetkisi verilmiş Üniversiteler için staj bulma ve ilerisinde iş bulma konusunda ne gibi sorunlar yaşanabilir? Okul mülakatları da ne gibi sorular soruluyor ne şartlarda eleme yapılıyor? Bir soruda görmüştüm Türk bayraklı gemilerde kur üzerinden maaş verilmiyor yazıyordu. İnternette fazla bilgi kirliliği var ne yazık ki. Şu an için işe yeni başlayan bir zabitin minimum maaşları ne seviyelerde? Ve son olarak üniversite de kısa stajları mezun olduktan sonra tamamlayabilir miyiz? Şimdiden teşekkür ederim.

1 cevap

+1 oy
Usta Denizci
1-Okul pek önemli değilmiş gibi gözükse de artık okulculuk sektöre girdi diyebilirim.Staj bulmak artık gerçekten zorlaşmaya başladı iş de eskiye göre bir hayli sıkıntıya girdi .

2-Okul mülakatları zorlayıcı değil uslübüne,konuşmanda sıkıntı var mı vs. ona bakıyorlar,neden bu bölümü seçtin elenirsen ne yapacaksın gibisinden de sorular soruluyor.Fiziki mülakatta yine fazla kilolu değilsen yaparsın

3-Ortalama 2500 usd gibi bir ücretle başlıyorlar ama bu ücret şirkete göre yükselip azalabilir.

4-Stajlarını tamamlamadan okuldan mezun olamazsın yani hayır
Bilgin Denizci
Türk Bayraklı gemilerde yabancı para birimiyle maaş yasaklandı Resmi gazetede yayınlandı.
Acemi Denizci
Öncelikle teşekkür ederim. KTÜ ve RTEÜ şu an ki yaptığım ortalama netler bu 2 üniversiteden birine gideceğimi gösteriyor. Son olarak vaktinizi çaldım ama şunu sormam gerekiyor. Yeni mezun olanlar işe alımda ne gibi şeylerle öne çıkabilir? İyi bir yabancı dil dışında ekstra yapabileceğimiz bir takım şeyler var mıdır?
Usta Denizci
Okul ortalamanı yüksek tutup,mesleki bilgi açısından kendini geliştirmiş olmak ve de imkan oldukça sektöre ile alakalı etkinliklere,aktivitelere katılıp kendini göstermen faydalı olacaktır.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

5 Online
0 Uye ve 5 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 3370
Dunku Ziyaretler : 8298
Tum Ziyaretciler : 16886723
...