Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
384
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Acemi Denizci
Öncelikle merhaba. Kocaeli üniversitesi 4.sınıfı okuyan makine mühendisiyim.Mesleğimi seviyorum. Öncelerden beri gelen denizci olma isteğim,makina mühendislerinin uzakyol vardiya mühendisi olabilmesiyle bir hayli arttı. Aklımda bazı sorular var.Yanıtlayanlara şimdiden teşekkürler. Sanırım makine mühendislerinin fark dersi alması gerekiyor. İnternette aradıgımda ilk karşılayan Piri Reis Üniversitesi. Fark derslerini başka bir kurumda alan varsa tecrübelerini merak ediyorum?.Vardiya belgesi sorunsalı,bu belgeyi almamız gerekiyor fakat gemiye çıkmadan bunu almam mümkün mü? Değilse gemiye bu belge olmadan nasıl çıkıcam? Yabancı dil sınavına şimdiden girmem avantaj sağlar mı? /YDS/ Staj bulmak çok mu zor.? Ve bu yola yeni çıkmış olan bana şunlarıda bu dönemde yapsan  iyi olur dedikleriniz nelerdir? Hepinize teşekkürler  :)

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci
Okulundan mezun olduktan sonra Vardiya Mühendisi tamamlama eğitimlerini bitirmelisin.

Gerekli tamamlama eğitimlerini aldıktan sonra Gemiadamı cüzdanı alıp gemilerde 6 Makine Stajyeri olarak çalışmalısın. Daha sonra 6 aylık atölye stajını bitirmenin ardından Gemiadamı Sınavlarını geçerek, gerekli YDS puanını da aldıktan sonra Vardiya Mühendisi yeterliliğini alabilirsin.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

15 Online
0 Uye ve 15 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 2275
Dunku Ziyaretler : 5670
Tum Ziyaretciler : 16956205
...