Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+2 oy
1.7k
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Acemi Denizci
Herkese merhaba. 2019 Ortaköy Denizcilikten eğitimim ve stajımı tamamladıktan sonra mezun oldum. Bir sene üniversite sınav hazırlığı derken geçti. Okulda aldığımız eğitimler sonucu kazandığımız haklar ile ilgili pek bi fikrim yok ve bilenlere danışmak istiyorum.

  İlk olarak okulda 11.sınıfta GOC eğitimi almıştık ve bu eğitimin geçerliğine nasıl bakabilirim. Geçerlilik var ise nasıl sınav başvurusu yapabilirim?

  İkinci sorum ise okulda tamamlanan eğitimler kapsamında alabileceğim stcw sertifikaları nelerdir ?

  Zaman ayırıp cevap yazanlara teşekkür ederim.

2 Cevap

+2 oy
Acemi Denizci
1.sorunuz için pek bilgim yok fakat üstünden 2 yıl geçmiş telsiz bölümü olduğundan tekrar eğitimini aldıktan sonra sınava girme olasılığınız çok yüksek.Yine de okulunuzun denizcilik alan şefi olan hocanızla görüşmeniz daha yararlı olacaktır.

2.sorunuz için; Denizde kişisel can kurtarma teknikleri,Temel ilk yardım,Yangın önleme ve yangınla mücadele,Personel güvenliği ve sosyal sorumluluk,Güvenlikle İlgili Tanıtım,Güvenlik Farkındalık,Belirlenmiş Güvenlik Görevleri ve ROC telsiz sertifikasını alabiliyorsunuz. Bazı liselerde yolcu gemilerinde çalışma yeterliliği de verilmekte diye biliyorum.

Kafanızda farklı sorular canlanırsa ''Gemiadamları ve kılavuz kaptanlar yönetmeliğine'' bakabilirsiniz. İyi günler.
0 oy
Acemi Denizci
merhabalar bende 19 mezunuyum sen 4 temel sertifikaya ek başka sertifikalar alabildin mi
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

8 Online
0 Uye ve 8 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 159
Dunku Ziyaretler : 3375
Tum Ziyaretciler : 16886887
...