Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+1 oy
305
Denizcilik Genel kategorisinde Acemi Denizci
Merhabalar

Biraz konu dışı gibi olacak ama ben Denizcilik İşletmeleri Yönetimi mezunu olacağım şuan dördüncü sınıfım. Dış Ticaret ve Lojistik alanına kendimi çok kanalize ettim şu zamana kadar özellikle İthalat ve İhracat departmanları çok ilgimi çekmekte. İki dil bilmekteyim, biri açık olmak üzere iki üniversite mezunuyum ve birkaç sertifikam bulunmakta bilgisayardan da anlamaktayım.

Sizce iş arayışımda kendimi nasıl ifade etmeliyim ve iş arayışımı hangi kaynaklarda gerçekleştirmeliyim ?

1 cevap

+1 oy
Miço
bu bölüm,dünyanın ticari ayağınının %90 ı gemiler üzerinden yürütülürken neden bu kadar sağır.Bu bölümü okumak istiyorum şuan başka bir ünideyim.Bölüme başlamadan bölüm ve iş imkanları hakkında bilgi alabileceğimiz neden tek bir kişi bile yok anlamıyorum
Acemi Denizci
düzenledi
Şöyle bir bilgi vereyim Lojistik, Dış Ticaret, Bankalar, Limanlar, Gemi Sigorta Şirketleri, Gümrükler ve hatta KPSS-A dan atanma şansın var. İİBF ile denkliği olduğundan ötürü alanın bir hayli geniş oluyor. İş imkanı olarak her şey sana bağlı yani sen İşletme alanına ağırlık verirsen işletmeci olursun, denize ağırlık verirsen deniz şirketlerinde veya lojistik şirketlerinde yer alabilirsin. Dil bilmek şart hatta İngilizce en az B1-B2 ve ikinci bir yabancı dil olmalı.

Staj defterinde yazanlar ise şöyle :

"Armatör İşletmeleri, Gemi Brokerleri ve Acenteleri, Taşıma İşleri Aracıları, Limanlar, Dış Ticaret Şirketleri, Bankalar, Gümrük Komisyoncuları, Lojistik Şirketleri, Deniz Gözetim Firmaları, Gemi Kumanya ve Yakıtçıları, Tersaneler, Yat ve Marina İşletmeleri, Denizcilikle ilgili Sigorta Şirketleri, kamu kuruluşlarında Denizcilik Müsteşarlığına bağlı tüm kuruluşlar (kıyı emniyet Limanlar, Gemi Kurtarma vs.) ve Deniz Ticaret Odalarında görev alabileceklerdir."

Bunlara ek olarak çoğu kişi tamamen denizcilik olarak düşünse de bölüm olarak sadece denizcilikte değil hatta alınan derslerin büyük bölümü İşletme, Lojistik ve Dış Ticaret üzerine.
Deniz dersleri de tabiki var ancak bunlar sektörel anlamda çok işe yarayan şeyler midir ? Pek sanmam.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

9 Online
0 Uye ve 9 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 3235
Dunku Ziyaretler : 8298
Tum Ziyaretciler : 16886588
...